miércoles, 22 de noviembre de 2017

25 de novembre. Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones






Per què aquest Dia internacional?

Perque:
  • La violència contra la dona és una violació dels drets humans
  • La violència contra la dona és conseqüència de la discriminació que pateix, tant en lleis com en la pràctica, i la persistència de desigualtats per raó de gènere
  • La violència contra la dona afecta i impedeix l'avanç en moltes àrees, incloses l'eradicació de la pobresa, la lluita contra el VIH/SIDA i la pau i la seguretat
  • La violència contra les dones i les xiquetes es pot evitar. La prevenció és possible i essencial
  • La violència contra la dona segueix sent una pandèmia global. Fins a un 70% de les dones pateixen violència en la seua vida, segons les dades que maneja la ONU.

 

Per què en aquesta data?

L'elecció del 25 de novembre com a Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra les Dones es remunta a una data històrica de violència que s'ha de recordar.
El 25 de novembre de 1960, les germanes Pàtria, Minerva i María Teresa Mirabal, activistes polítiques de la República Dominicana van ser brutalment assassinades per la policia secreta del dictador Rafael Leonidas Trujillo.

Des del 25 de novembre al 10 de desembre, Dia dels Drets Humans, la campanya promoguda per l'ONU 16 dies d'activisme contra la violència de gènere té per objectiu sensibilitzar i mobilitzar al públic a tot el món per a aconseguir un canvi. Enguany, la campanya UNEIX-TE celebrarà els 16 Dies d'activisme contra la violència de gènere sota el tema general de “Que ningú es quede arrere: Posem fi a la violència contra les dones i xiquetes”, fent-se ressò del principi fonamental de la transformadora Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible.



En la Biblioteca del Cefire de València hem elaborat una bibliografia en la qual pots veure tot el que hi ha en les Biblioteques de Cefire sobre el tema. Si t'interessa alguna cosa te la podem prestar. Acosta't!!!

 
Talla a temps. El maltractament no arriba de sobte. #haysalida


Enllaços institucionals:

A continuació us recomanem alguns enllaços amb recursos per a treballar amb els vostres alumnes el tema de la violència contra la dona i la coeducació:

Enllaços recursos educatius:



Documentos TV. RTVE. El machismo que no se ve

No hay comentarios:

Publicar un comentario