lunes, 4 de junio de 2018

Com s'aprenen les llengües en secundària


 


Autor: Pilar Garcia Vidal
Títol: Com s'aprenen les llengües en secundària
Editor: Perifèric Edicions
Població: Catarroja
Any: 2018
Pàgines: 186
ISBN: 978-84-92435-09-8








L'adquisició i l'aprenentage d'una llengua es promou a l'aula mitjançant la intervenció del professorat amb metodologies diferents basades en teories i models que fonamenten la didàctica de la llengua i la literatura. En l'educació Secundària, a més de la primera llengua familiar, els joves adolescents aprenen altres llengües oficials i estrangeres. Aquest procés d'aprenentatge no és lineal, és un llarg camí amb avanços i retrocessos. La varietat de ritmes i estils dels aprenents i els factors que condiciones l'aprenentage són múltiples. Convé, per tant, adaptar l'ensenyament a les necessitats psicolingüístiques i comunicatives de l'alumnat. Si es pretén, a més que els estudiants adquirisquen un domini de dues o més llengües és important una planificació integrada d'aquestes llengües que impulse una actitud reflexiva per tal d'afavorir el seu coneixement lingüística.
En l'educació obligatoria és fonamental treballar la sensibilitat envers la diversitat lingüística i cultural per tal de promoure una educació plurilingüe i intercultural adequada. L'atenció a les creences de l'alumnat sobre com s'aprenen millor les diferents llengües, a partir de la seua experiència a les aules, és l'objectiu de l'estudi que es presenta en aqueste pàgines.

L'autora, Pilar Garcia Vidal, és professora associada de la Universitat de València del departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura. Té una llarga experiència docent com a professora de Secundària. Forma part del Grup de Recerca GIEL (Grup d'Investigació en Ensenyament de Llengües) de la Universitat de València.
Les seues principals línies d’investigació estan centrades en les creences dels alumnes sobre l’ensenyament-aprenentatge de la llengua, les TIC i la seua aplicació didàctica, els projectes de llengua i de literatura.

En la Biblioteca del CEFIRE de València podeu trobar aquest llibre i molts més.

No hay comentarios:

Publicar un comentario