martes, 30 de abril de 2019

Presentació Biblioteca


La Biblioteca del CEFIRE de València forma part del Sistema Bibliotecari Valencià i pertany a la Xarxa de Biblioteques Especialitzades de la Generalitat Valenciana (BEGV). Es tracta d’una biblioteca especialitzada en educació i didàctica, el principal objectiu de la qual és satisfer les necessitats d'informació i documentació necessàries per a l'activitat docent, així com oferir un sistema de recursos per a l'aprenentatge i la investigació que fomente l'actualització didàctica i metodològica de tot el professorat no universitari de la Comunitat Valenciana. Per a assolir aquest fi, la Biblioteca del CEFIRE de València, junt a les biblioteques de la resta de CEFIRE treballen en xarxa de manera cooperativa.



A la Biblioteca del Cefire de València podeu accedir als següents serveis:

Informació i referència

  • Cerques bibliogràfiques: podeu solicitar a la biblioteca bibliografies monogràfiques sobre un tema d'interés particular.

Llista de distribució

Emplenant el formulari d'alta en la nostra llista de distribució i enviant-ho per mail a bibliovalencia.es@gva.es o bibliovalencia.pv@gva.es, podreu rebre via mail:
  • La legislació educativa publicada en el BOE i el DOGV.
  • Els sumaris de l'últim número rebut de les revistes a les quals la biblioteca està subscrita.
  • Els dossiers de noves adquisicions de la biblioteca.
  • Informacions en general d'interés per a les persones usuàries

Préstec

Emplenant el formulari d'alta d'usuari i i entregant-ho a la biblioteca, mostrant vostre DNI, podreu disfrutar dels nostres serveis de préstec a domicili i de préstec d'articles de revista via correu electrònic (amb les restriccions legals que corresponen). També tindreu accés al préstec interbibliotecari entre biblioteques del CEFIRE (per accedir al préstec de documents que no es troben en la col·lecció de la biblioteca del CEFIRE de València, però que sí esten disponibles en alguna de les biblioteques del CEFIRE que ofereixen aquest servei).

Noves adquisicions

Hi ha a la disposició de les persones usuàries impresos de desiderata per a sol·licitar l'adquisició de documents que no formen part de la nostra col·lecció (totes les sol·licituds rebudes es valoren a l'hora de fer la selecció per a les noves adquisicions).

Què podeu trobar a les nostres biblioteques?
  • Documents de la Secció de Referència, que són documents reservats per a consultar-los en sala (enciclopèdies, diccionaris, etc.).
I moltes coses més...

Pel que fa a la informació de contacte, horaris d'atenció, etc. podeu consultar el tríptic.


lunes, 29 de abril de 2019

2 de maig: Dia Mundial de Lluita contra el Bullying o l’Assetjament Escolar



El Dia Mundial de Lluita contra el Bullying o l’Assetjament Escolar, es commemora cada 2 de maig. Es tracta d’una campanya que busca combatre l’assetjament escolar o bullying i l’assetjament en Internet o ciberbullying, un greu problema que afecta milions d’escolars en tot el món.

Esta iniciativa naix l’any 2013 a partir de la presentació de la ONG Bullying Sense Fronteres, el seu fundador el Dr. Javier Miglino i un equip multidisciplinari internacional conformat per metges, educadors, psicòlegs, psicopedagogs, periodistes i pares de xiquets i xiquetes que havien patit bullying i ciberbullying i que van considerar necessària la creació d’una efemèrides mundial que ajude a la conscienciació d’este greu problema que afecta milions de xiquets, xiquetes i adolescents en tot el món.
Font: http://bullyingsinfronteras.blogspot.com.es/
El Ministerio de Educación, Cultura y Deporte, convençut de la magnitud d’este problema, va dissenyar en 2017 el Plan Estratégico de Convivencia Escolar.

Es tracta d’un pla enfocat a la prevenció i detecció d’assetjament i violència escolar, que pretén servir de referència per a alumnes, famílies i docents. Contempla un total de 70 mesures, entre les que cal destacar:
  • La posada en marxa del número de telèfon per a possibles víctimes d’assetjament escolar. És el 900 018 018, i porta operatiu des del mes de novembre de 2016. Amb personal format en l’àmbit de la Psicologia, amb un equip de treballadors socials, juristes i sociòlegs. Presten un servici de tipus 24-7-365. Durant 24 hores, els 7 dies de la setmana i els 365 dies de l’any. La crida és gratuïta, no deixa cap rastre i, en el cas que es necessite, inclou la consulta i derivació del cas a les inspeccions educatives i/o a les Forces i Cossos de Seguretat.
  • Creació de la Xarxa Estatal d’Escoles “Tolerància zero”, per a promoure la visibilitat i identificació dels centres compromesos amb la implementació de mesures contra la violència, així com el suport, la col·laboració i l’intercanvi de recursos entre ells.
  • Creació d’itineraris de formació del professorat en convivència, que inclouran cursos i seminaris amb els actors escolars sobre les actuacions educatives d’èxit en distints llocs.
La Generalitat Valenciana, pel seu costat, va publicar la ORDRE 3/2017, de 6 de febrer, de la Conselleria de Educació, Investigació,Cultura i Esport, per la qual es constitueixen les unitats d'atenciói intervenció del Pla de prevenció de la violència i promoció dela convivència (PREVI) i se estableix el procediment per al seu funcionament.


Nada será igual

A la Biblioteca del Cefire de Valencia hem preparat una bibliografía relacionada amb el tema, en la que pots trobar enllaços al text complet i referències bibliogràfiques dels llibres que tenim en la biblioteca a la teua disposició. A més, t’invitem a consultar el post que recentment, elaborarem amb motiu del Día Internacional de Internet segura en el que també pots trobar molta informació relacionada amb el tema. També podeu consultar el post dedicat al Dia de la Lluita contra l'Homofòbia



Miguel Bernardeau contra el ciberacoso, en una campaña de Unicef

 

Enllaços d'interés







 


 

Guies, informes, programes, etc. en pdf 




























Més Recursos












Mitjans audiovisuals






Selecció de curts

 

viernes, 26 de abril de 2019

Novetats Hemeroteca. Aula de Innovación Educativa. Primaria. Abril 2019. Nº 281





Ha arribat a la Biblioteca del CEFIRE de València un nou número de la revista Aula de Innovación Educativa.












EDITORIAL
BREVES
FORO
EN VOZ ALTA
RETRATO
AULA DE ...
REFLEXIÓN
EN LA PRÁCTICA
VENTANA ABIERTA. GESTIÓN
TEMA DEL CURSO
FILOSOFANDO
IDEAS
TIC-TAC
VIVIR LA ESCRITURA
PROPUESTA DIDÁCTICA
CUÍDATE
EL HATILLO
HUMOR

Novetats hemeroteca. Cuadernos de Pedagogía. nº 497 abril 2019




Ha arribat a la biblioteca del CEFIRE de València un nou número de la revista Cuadernos de pedagogía.
El monogràfic del mes es titula: "Alimentación y educación saludable".
Com sempre, per a qualsevol consulta vos esperem a la biblioteca del Cefire de València.







Novetats legislatives. 23 - 26 d'abril

http://mestreacasa.gva.es/c/document_library/get_file?folderId=500009965348&name=DLFE-474694.pdf


En el següent enllaç podeu consultar les novetats legislatives de la setmana relacionades amb educació, publicades en el DOGV y en el BOE.

martes, 23 de abril de 2019

23 d'abril: Dia Mundial del Llibre i del Dret d'Autor


El 23 d'abril és un dia simbòlic per a la literatura mundial ja que aquest dia en 1616 van morir Cervantes, Shakespeare i l'Inca Garcilaso de la Vega.

Per açò, la Conferència General de la UNESCO, celebrada a París en 1995, va decidir rendir un homenatge universal als llibres i autors en aquesta data, animant a tots, i en particular als joves, a descobrir el plaer de la lectura i a valorar les contribucions d'aquells que han impulsat el progrés social i cultural de la humanitat. La UNESCO va crear el Dia Mundial del Llibre i del Dret d'Autor, així com el Premi UNESCO de Literatura Infantil i Juvenil per la Tolerància.

Encara que, abans de la seua internacionalització per la UNESCO, l'origen del dia del llibre es remunta a 1926 i va nàixer a Espanya. La idea original de la celebració del Dia del Llibre va partir de Catalunya, de l'escriptor valencià Vicente Clavel Andrés, proposant-la a la Càmera Oficial del Llibre de Barcelona en 1923 i aprovada pel rei Alfonso XIII d'Espanya en 1926. El 7 d'Octubre de 1926 va ser el primer Dia del Llibre, poc després, en 1930, s'instaura definitivament la data del 23 d'abril com a Dia del Llibre, on aquest dia coincideix amb Sant Jordi.
(Text extret pàgina web: https://www.diadellibro.eu/)



El Consejo de Cooperación Bibliotecaria ha impulsat, per a celebrar aquest dia una campanya en Twitter. Useu l'etiqueta #unLibrounaBiblioteca i explica'ns quin són el teu #libro i la teua #biblioteca preferits. Omplirem twitter de llibres i biblioteques!



Els llibres són els nostres aliats per a difondre l'educació, la ciència, la cultura i la informació a tot el món. Aquest dia brinda l'oportunitat de reflexionar junts sobre la millor manera de difondre la cultura escrita i de permetre que totes les persones, homes, dones i xiquets, accedisquen a ella.




Algunes idees per a celebrar el dia del llibre

1- Comparteix les cites dels teus autors favorits en Twitter, usa el hashtag #DíadelLibro, i segueix la celebració especial en @UNESCO_és i @diadellibro

2- Descàrrega des d'internet els llibres publicats durant 70 anys en UNESDOC, són gratis!

3- Comparteix la teua passió per un autor determinat i comparteix un dels seus llibres amb la gent al teu voltant.

4- Aprofita aquesta ocasió per a descobrir alguna cosa diferent al que normalment lliges.

5- Deixa un llibre en el banc d'un parc, o en el seient del metre, amb una nota que diga “Feliç Dia del Llibre”.

6- Mai tires un llibre! Esbrina com fer arribar els teus antics llibres de text i novel·les a escoles i biblioteques de països que hagen patit algun tipus de desastre natura, o participa en xarxes d'intercanvi de llibres o campanyes per a donar-los.

7- Informa't sobre drets d'autor: respectar aquests drets contribueix a la propagació del coneixement i recompensa el treball de creadors i cases editorials.

8- Organitza clubs de lectura en la teua comunitat, en escoles, biblioteques, i anima a algun personatge famós en el teu país a implicar-se.

9- Regala un llibre i una rosa a una persona benvolguda.

10- Ajuda al fet que una persona adulta, un xiquet o una xiqueta es convertisca en escriptor o escriptora, il·lustrador o il·lustradora, editor o editora, llibreter o llibretera, bibliotecari o bibliotecària, educador o educadora, traductor o traductora, fotògraf o fotògrafa, periodista, il·lustrador o il·lustradora i sobretot lector o lectora.

Potser us interessen aquests dos post que tenim publicats:

Recursos educatius per a celebrar el Dia del Llibre

Mitjans de comunicació
Enllaços d'interès