jueves, 27 de mayo de 2021

5 de juny : Dia Mundial del Medi Ambient



El 15 de desembre de 1972 l'Assemblea General de Nacions Unides va designar el 5 de juny Dia Mundial del Medi Ambient, per a divulgar la necessitat de conservar el medi ambient. La data es va triar perquè aquest dia es va iniciar a Estocolm la Conferència de l'ONU sobre el Mig Humà, arran de la qual es va crear el Programa de les Nacions Unides per al Medi ambient (PNUMA).

El Dia Mundial del Medi Ambient és un dels principals vehicles que les Nacions Unides utilitzen per a fomentar la sensibilització mundial sobre el medi ambient i promoure l'atenció i acció política sobre aquest tema. Els objectius són donar-li una cara humana als temes ambientals, motivar que les persones es convertisquen en agents actius del desenvolupament sostenible i equitatiu, promoure el paper fonamental de les comunitats en el canvi d'actitud cap a temes ambientals, i fomentar la cooperació, la qual garantirà que totes les nacions i persones gaudisquen d'un futur més prosper i segur.

Des dels boscos fins a les torberes i les costes, tots depenem d'ecosistemes saludables per a la nostra supervivència. Durant massa temps, hem estat explotant i destruint els ecosistemes del nostre planeta. Davant aquest gran problema, el Dia Mundial del Medi Ambient se centra en la restauració d'ecosistemes amb el lema "reimagina, recrea, restaura".

La restauració dels ecosistemes és una tasca global d'una escala gegantesca. Significa reparar milers de milions d'hectàrees de terra, una àrea major que la Xina o els Estats Units, perquè la gent tinga accés a aliments, aigua potable i ocupacions. Significa aconseguir que tornen plantes i animals que hui estan a la vora de l'extinció, des dels cims de les muntanyes fins a les profunditats de la mar.
Però també inclou les moltes xicotetes accions que tots podem realitzar, tots els dies: cultivar arbres, reverdir les nostres ciutats, repoblar els nostres jardins amb espècies silvestres o netejar el fem dels rius i costes.
https://www.un.org/es/observances/environment-day

L'aprenentatge és la clau per a trobar solucions i crear un món més sostenible. L'educació transformadora és la solució a llarg termini per a ajudar a canviar la forma en què vivim i cuidem el nostre planeta. No obstant això, hui dia no tots els alumnes reben les eines i els coneixements adequats per a poder actuar en favor del planeta. La Conferència Mundial de la UNESCO sobre l'Educació per al Desenvolupament Sostenible (17-19 de maig) fa una crida al món perquè invertisca en l'educació per al desenvolupament sostenible i garantisca la seua integració en els sistemes d'aprenentatge a nivell mundial: Aprendre pel planeta: què ha de saber?

En la Biblioteca del Cefire de València hem elaborat una bibliografia amb materials sobre educació ambiental:
 
 
Si t'interessa algun d'ells, no tens més que acostar-te i traure-ho en préstec.

A més, ací teniu alguns enllaços a recursos educatius per a treballar en l'aula


Recursos educatius











Enllaços institucionals















No hay comentarios:

Publicar un comentario