jueves, 30 de mayo de 2024

 5 de juny: Dia Mundial del Medi Ambient

El Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra cada any el 5 de juny, va ser establit per l'Assemblea General de les Nacions Unides en 1972. En les últimes cinc dècades, el Dia ha crescut fins a convertir-se en una de les majors plataformes mundials de divulgació ambiental. Desenes de milions de persones participen en línia i a través d'activitats, esdeveniments i accions presencials a tot el món.

El Regne d'Aràbia Saudita serà el país amfitrió del Dia Mundial del Medi Ambient 2024, que se centrarà en la restauració de la terra, la desertificació i la resistència a la sequera.
Segons la Convenció de les Nacions Unides de Lluita contra la Desertificació, fins al 40% de les zones terrestres del planeta estan degradades, la qual cosa afecta directament la mitat de la població mundial i posa en perill aproximadament la mitat del PIB mundial (US$ 44 bilions). El número i la duració dels períodes de sequera han augmentat un 29% des de l'any 2000 i, si no es prenen mesures urgents, les sequeres podrien afectar més de tres quartes parts de la població mundial en 2050.

(Text extret pàgina web: https://www.worldenvironmentday.global/es/about/theme-host)

A la Biblioteca del Cefire de València hem preparat una bibliografia amb una selecció materials sobre educació ambiental que tenim disponibles a les Biblioteques de CEFIRE. I si voleu veure més, no dubteu a consultar el catàleg en línia de les Biblioteques de CEFIRE.


També hem preparat una selecció d'enllaços a recursos educatius perquè pugueu utilitzar-los a l'aula amb els vostres alumnes:

 

Recursos educatius:


Enllaços web d'interés:

No hay comentarios:

Publicar un comentario