martes, 25 de septiembre de 2018

Argumentació i educació discursiva : el gènere cartes al director en l’ensenyament


Autor: Enric Portalés Llop

Títol: Argumentació i educació discursiva : el gènere cartes al director en l’ensenyament

Editor: Onada

Població: Benicarló

Any: 2017

Pàgines: 298

ISBN: 978-84-17050-34-4Aquesta obra, editada per l’editorial Onada Edicions, ha estat la guanyadora del Premi de la Crítica de Llengua de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana.

L’ensenyament de les llengües a l’Estat espanyol ha estat al llarg de la història un ferro roent difícil de modelar. L’analfabetisme funcional que resulta de l’aplicació dels discursos oficials sobre l’ensenyament hauria d’exigir una valoració urgent de l’efectivitat dels sistemes educatius vigents. Per això, aquest estudi fa una proposta d’aprenentatge lingüístic —allunyada de modes passatgeres i d’etiquetes grandiloqüents— que es basa en l’anàlisi d’uns textos reals pròxims als estudiants: les cartes al director. Aquesta opció els permetrà identificar les estratègies lingüístiques de la persuasió i els oferirà un conjunt d’exemples per tal de produir textos escrits amb eficàcia argumentativa. La finalitat d’aquesta publicació és contribuir a la formació de ciutadans més lliures, capaços de defensar les seves idees i evitar l’adoctrinament i la submissió intel·lectual de l’alumnat.

L’autor, Enric Portalés Llop, és professor de català a l’IES Francesc Tàrrega de Vila-real i al Departament de Filologia i Cultures Europees de la Universitat Jaume I. També ho ha sigut de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i ha impartit cursos de postgrau en la Universitat d’Hamburg (Alemanya). Actualment centra l’activitat docent en l’ensenyament del català com a L1, L2 i LE en diferents graus i màsters universitaris i la seva tasca investigadora se situa en l’àmbit de l’ensenyament de l’argumentació, qüestió a la qual ha dedicat la majoria de les publicacions i ponències en congressos nacionals i internacionals. Aquest llibre és, de fet, el resultat de la seva tesi doctoral defensada a la Universitat Jaume I.


A la Biblioteca del CEFIRE de València podeu trobar aquest llibre i molts més
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario