martes, 21 de enero de 2020

Revelant emocions : una experiència de fotografia i emocions a l’escola


Autor: Maria Puig Granell
Títol: Revelant emocions : una experiència de fotografia i emocions a l’escola
Editor: Maria Puig Granell
Població: Alacant
Any: 2019
Pàgines: 174
ISBN: 978-84-09-03857-2




Revelant emocions és un llibre de mirades. És una història d’amor i vida que pot canviar la forma de veure aquelles persones que has d’educar. Una guia per a endinsar l’alumnat en el món de les emocions a través de la fotografia. Un viatge carregat de paraules, imatges i cançons.

Maria Puig Granell, l'autora del llibre, es rebel·la contra la rutina. La seua vocació és l'ensenyament. La seua passió (una de moltes), la fotografia.

En una de les seues classes, un quart de primària, abundaven les «conductes disruptives i els conflictes». Un dia, va decidir ajudar-los a expressar les emocions.

En aquest moment, va nàixer Revelant emocions, una unitat didàctica convertida ara en llibre

Aquesta mestra va començar a llegir neurociència. Volia que els seus alumnes entengueren les seues emocions i les autoregularen. La fotografia es va convertir en l'eina perfecta. Va decidir que la classe preparara una exposició fotogràfica sobre les emocions.

Maria Puig explica en el seu llibre aquesta renovadora experiència educativa. Incideix en la motivació dels estudiants. I planteja reflexionar sobre les rutines de l'educació que són les avaluacions i els exàmens.

Totes aquestes experiències (i més) estan en Revelant emocions. Maria també té un blog amb aqueix mateix nom. El llibre l'ha autoeditat. És molt personal (tracta d'emocions i l'autora, és clar, també revela les seues). També proposa activitats i reflexions valuosíssimes sobre l'ensenyament. És una eina tremendament útil (i reveladora) per als docents.


En la Biblioteca del CEFIRE de València podeu trobar aquest llibre i molts més.


No hay comentarios:

Publicar un comentario