jueves, 30 de octubre de 2014

El Tribunal de les Aigües i les séquies valencianes


El "Tribunal de les Aigües de la Vega de València", més conegut per la seua denominació abreujada de "Tribunal de les Aigües" és, sense dubte, la més antiga de les institucions de justícia existents a Europa.
El passat 24 d’octubre es va inaugurar en l’Arxiu del Regne de València l’exposició titulada 'El Tribunal de les Aigües i les séquies valencianes'. Esta exposició presenta una mostra de documents del Tribunal de les Aigües de València, única institució foral que perviu actualment i que va ser reconeguda per la UNESCO l'any 2009 Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, així com documents de l'Arxiu del Regne relacionats amb les séquies valencianes i el seu sistema de regadiu. Es tracta d’una mostra que arreplega els documents més emblemàtics i els arxius cartogràfics més representatius de la història de les séquies del Tribunal de les Aigües de València.
En principi, l’exposició estarà oberta al públic fins a finals del mes de desembre, però en vista que els grups per a les visites guiades concertades ja s’han cobert, la directora general de Cultural ha anunciat que s’ampliarà l’oferta, i es farà extensiva als centres educatius. Pel mateix motiu, s’està valorant també prorrogar l’exposició. Finalment, se celebraran xarrades i conferències per a donar a conéixer el públic la història del Tribunal de les Aigües.



Organitza: Arxiu del Regne de València.
Direcció
Passeig de la Albereda, 22 - 46010 València
Telèfon: 96 120 67 30
E-mail: arv@gva.es
Entrada lliure i gratuïta.

Horari: De dilluns a divendres: de 9 a 14.30 h.
Dimarts: de 16:00 a 18:30 h.

Dates: D'octubre a desembre de 2014.

Lloc: Sala d’exposicions de l’Arxiu del Regne de València.



Enllaços d'interés

 




Materials a text complet

 

 






 

 



  











 

 

El Tribunal de les Aigües edita un còmic per a obrir-se als escolars


 

 

 

Programa didàctic sobre el Tribunal de les Agües

 

Proposta didàctica




Programa de ràdio "Buscando la foto"


Islam hoy: Tribunal de las Aguas de Valencia

Parte 1

         
  

Parte 2

         
   

A més de tots estos materials, en la Biblioteca del Cefire de València tens més coses sobre el tema, fes-li una ullada a la bibliografia que hem preparat.


No hay comentarios:

Publicar un comentario