jueves, 26 de noviembre de 2015

Carles Salvador (1893-1955). Escriptor de l’Any del 2015

El mestre, gramàtic i escriptor Carles Salvador (1893-1955) ha sigut nomenat l’Escriptor de l’Any del 2015 en complir-se el seixanta aniversari del seu traspàs.
L’Acadèmia Valenciana de la Llengua, tenint en compte la memòria i la vigència de les obres de la seua generació –autèntica introducció de la modernitat en les lletres valencianes entre la Renaixença i els nostres temps–, ha declarat el 2015 com a Any Carles Salvador i el seu temps, i presenta l’Exposició que du el seu nom, amb la col·laboració de la Fundació Carles Salvador de Benassal i altres institucions i entitats, i l’acollida de la Universitat de València-Estudi General.
(Text extret de la pàgina web de la Universitat de València)

Encara es pot visitar l'exposició, Carles Salvador i el seu temps, fins el 29 de novembre. Si no vos dona temps a fer la visita, des de la pàgina web de l'AVL es pot fer un recorregut virtual.

A la biblioteca del CEFIRE de València hem preparat un breu dossier amb la bibliografia de Carles Salvador, que es pot trobar a les biblioteques els CEFIREs i un breu recull d'articles. Feu clic en el següent enllaç, vos agradarà.

Enllaços d'interès:

Per finalitzar, ací teniu el documental “La llarga vida de les paraules”. És un documental editat per la Fundació Carles Salvador al 2012. Conté aportacions d'experts, familiars, filòlegs i també ex-alumnes de Carles Salvador, tant de Benimaclet com dels anys en què va exercir de mestre a Benassal (Alt Maestrat), on va viure l'època intel·lectualment més fructífera de la seva vida.






No hay comentarios:

Publicar un comentario