viernes, 28 de octubre de 2022

Novetats legislatives. 22 - 28 d'octubre

   https://mestreacasa.gva.es/c/document_library/get_file?folderId=500025575782&name=DLFE-2288653.pdf

En el següent enllaç podeu consultar les novetats legislatives de la setmana relacionades amb educació, publicades en el DOGV y en el BOE.
 

 

jueves, 27 de octubre de 2022

27 de octubre : Día Nacional del TDAH

El 27 de octubre se celebra el Día Nacional del TDAH (Transtorno de Deficit de Atención e Hiperactividad) que tiene como objetivo el crear conciencia sobre este padecimiento que afecta a un gran número de niños.

La celebración de este día nacional es impulsada por FEAADAH, Federación Nacional de Asociaciones de TDAH. El lema de este año de la campaña es “TDAH para toda la vida”. Este año, el objetivo está puesto en visibilizar y normalizar que el TDAH es para toda la vida.

El Trastorno por déficit de atención e hiperactividad (TDAH) es un trastorno neurológico originado en la infancia que implica un patrón de inatención, y/o hiperactividad-impulsividad que interfiere con el funcionamiento o el desarrollo de la persona.

El alumnado con TDAH puede presentar necesidades específicas de apoyo educativo, que pueden variar en las diferentes etapas de la educación. Este alumnado puede tener dificultades en la atención o en la impulsividad-hiperactividad que afectan a la planificación y organización de las tareas en el proceso de enseñanza y aprendizaje, en la conducta, en el autocontrol emocional y, en general, en su proceso de desarrollo que afecta a los diferentes contextos: escolar, familiar y social. Para la atención de sus necesidades educativas se recomiendan estrategias inclusivas y, en algunas ocasiones, se precisan programas específicos.

La acción educativa del entorno, principalmente la que aporta la familia y la escuela, tiene una gran repercusión sobre el alumnado con TDAH. Por ello, una detección temprana, un diagnóstico correcto y una buena intervención educativa, sanitaria y familiar favorecerán su evolución positiva.Se hace necesaria la intervención interdisciplinar social, sanitaria y educativa con el alumnado que presenta TDAH, siendo necesaria la coordinación con la familia y todos los servicios que lo atienden

(Texto extraído TDAH Trastorn per Dèficit d’Atenció amb Hiperactivitat : una guia per a la comunitat educativa: http://www.ceice.gva.es/documents/169149987/169674754/TDAH_guia_comu_educativa.pdf)


Repor (RTVE) - Concentrados en el TDAH


En la Biblioteca del CEFIRE de Valencia hemos elaborado una bibliografía, con materiales sobre TDAH. Todo esto se encuentra disponible en préstamo en las Bibliotecasde los CEFIRE. Venid a conocernos.


Enlaces institucionales:

 

Recursos educativos:


martes, 25 de octubre de 2022

Revista de Educación. Octubre-Diciembre. Nº 398

 

Acaban de publicar un nuevo número de la Revista de Educación. Pinchando sobre los títulos de los artículos podéis acceder al texto completo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Investigaciones

 

Reseñas

 

Novetats Hemeroteca. Íber : didáctica de las ciencias sociales, geografía e historia. Octubre-Diciembre 2022. Nº 109





  
 
Valencia un nou número de la revista Íber : ciencias sociales, geografía e historia. El monogràfic del mes es titula: Cambio climático y transformación planetaria
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


lunes, 24 de octubre de 2022

24 de octubre : Día de las Bibliotecas

 

Desde el año 1997 la Asociación Española de Amigos del Libro Infantil y Juvenil promueve la celebración del Día de las Bibliotecas (24 de octubre), en recuerdo de la destrucción de la Biblioteca de Sarajevo incendiada el 1992 durante la Guerra de los Balcanes.

Esta conmemoración nació para trasladar a la opinión pública la importancia de la biblioteca como lugar de encuentro de los lectores de todas las edades con la cultura, y como un instrumento de mejora de la formación y la convivencia humana.

La Dirección General del Libro y Fomento de la Lectura, a través de la Subdirección General de Coordinación Bibliotecaria, ha impulsado también la celebración del Día de las Bibliotecas, este 24 de octubre de 2022.

 

Bibliotecas de Hospital - Leer es salud (Para Todos la 2 - RTVE)

#DíaDeLasBibliotecas #DíaDeLasBibliotecas2022 #BiblioTEcuida

 

La edición de este año, bajo el lema “BiblioTEcuida”, se centra en destacar el papel de las bibliotecas de diferente tipología como espacios libres y abiertos que, a través de sus diversos servicios y recursos, se preocupan por atender las necesidades de sus usuarios. Las bibliotecas están abiertas a toda la ciudadanía y son un pilar fundamental al servicio de las comunidades a las que pertenecen.

Son muchas las vías a partir de las cuales las bibliotecas atienden y cuidan a los ciudadanos. La promoción de la lectura es la primera de ellas: las bibliotecas son espacios para la lectura. Una lectura que acompaña, que entretiene y que enriquece. Una lectura que cura: la lectura tiene un impacto directo tanto en el desarrollo y mantenimiento de las capacidades cognitivas como en el bienestar y la salud mental.

Las bibliotecas son un apoyo en el cuidado de todas las personas, por eso han hecho suya la idea de la Agenda 2030 de no dejar a nadie atrás. Para cuidar a las personas, desde las bibliotecas se programan actividades especiales de apoyo a la comunidad, creación colectiva, acción cultural, servicios a colectivos especiales, atención a la diversidad o acogida a refugiados, entre muchas otras.

Las bibliotecas también ejercen su labor de cuidados en espacios como hospitales o centros penitenciarios. Las actividades de biblioterapia llevadas a cabo por bibliotecas están ayudando a mejorar la salud de las personas que participan en ellas. En el medio rural, los bibliobuses acercan la cultura a sus habitantes y las bibliotecas son un núcleo a partir del cual las comunidades rurales se fortalecen y crean arraigo, cuidando por tanto esas poblaciones.

Además, las bibliotecas cuidan tanto el acceso a la información como su veracidad, desempeñando un papel frente a los bulos y la desinformación. Por ello son un apoyo necesario para la formación, el aprendizaje y la investigación. También son una ayuda imprescindible para profesores, estudiantes e investigadores, asistiendo a la comunidad educativa y contribuyendo al fomento de la investigación científica (función principal de la Red de Bibliotecas de CEFIRE). Por último, las bibliotecas también cuidan y protegen nuestro patrimonio documental para que podamos legarlo a las generaciones futuras.

Documental Biblioteca Pública de L'Olleria. 50 anys 

 #DíaDeLasBibliotecas #DíaDeLasBibliotecas2022 #BiblioTEcuida


El año pasado ya realizamos un post conmemorativo de esta efeméride. También hemos dedicado en otras ocasiones otros post al tema de las bibliotecas escolares, os recomendamos que lo visitéis. Encontraréis un montón de recursos sobre el tema.

Desde la Biblioteca del CEFIRE de València queremos recordaros que seguimos a vuestro lado y que esperamos ser un gran soporte en vuestro trabajo y esfuerzo diario.


Este año queremos daros una gran noticia.

¡¡LLUERNA, el catálogo online de las Bibliotecas de los CEFIRE, se ha renovado!!

Este nuevo catálogo ha sido posible gracias al trabajo y esfuerzo del equipo coordinador de las BEGV (Bibliotecas Especializadas de la Generalitat Valenciana), a la dirección informática de la DGTIC y a las bibliotecarias y los bibliotecarios de los CEFIRE, que están haciendo una gran labor de revisión y renovación del catálogo online.

Se han mejorado todas las funcionalidades de búsqueda del catálogo. Es mucho más manejable e intuitivo. Hemos incluido libros en formato electrónico (Recurs web) descargables a través de enlace web y también las imágenes de las portadas de los libros.

Hay una nueva área personal para los usuarios. Desde ahí podéis reservar libros, consultar los préstamos que tenéis a vuestro nombre, la fecha de devolución… 

 


Estamos trabajando en elaborar un manual de uso para los usuarios y en la mejora de algunas funcionalidades del catálogo. Os explicaremos más adelante y de forma detallada todas estas mejoras.

En este catálogo, como todos sabéis, podéis consultar los fondos disponibles en préstamo de las Bibliotecas de Educación de los CEFIRE.

¿Qué todavía no nos conocéis la red de Bibliotecas de CEFIRE? ¿Cómo es posible?

 

La Red de Bibliotecas de CEFIRE se extiende por toda la Comunidad Valenciana y posee una de las mejores colecciones bibliográficas dedicadas al mundo de la educación y la pedagogía. Estamos a vuestra disposición para ayudaros en vuestra tarea diaria en el aula. No solamente prestamos libros, también podéis encontrar juegos de mesa, materiales manipulativos de matemáticas, maletas viajeras para la animación a la lectura, revistas especializadas… A petición de los usuarios realizamos búsquedas bibliográficas especializadas y somos un soporte fundamental para la actualización profesional de los docentes.

¡Acercaos a conocer vuestra Biblioteca de CEFIRE más próxima!

Os estamos esperando...


La mejor biblioteca pública del mundo - Página Dos | La2

 #DíaDeLasBibliotecas #DíaDeLasBibliotecas2022 #BiblioTEcuida

jueves, 20 de octubre de 2022

Novetats legislatives. 15 - 21 d'octubre

   https://mestreacasa.gva.es/c/document_library/get_file?folderId=500025575782&name=DLFE-2288653.pdf

En el següent enllaç podeu consultar les novetats legislatives de la setmana relacionades amb educació, publicades en el DOGV y en el BOE.
 

Novetats Hemeroteca. Textos : didáctica de la lengua y de la literatura. Octubre-Diciembre 2022. Nº 98





Ha arribat a la biblioteca del CEFIRE de Valencia un nou número de la revista Textos : didáctica de la lengua y la literatura. 
El monogràfic del mes esta dedicat a "Hábitos lectores y educación: leer para entender (y hacer el mundo)".










 

miércoles, 19 de octubre de 2022

24 de Octubre : Día Internacional contra el Cambio Climático

El 24 de octubre se conmemora en todo el mundo el Día Internacional contra el Cambio Climático. Esta celebración fue instaurada por Naciones Unidas para concienciar de los grandes daños que se están generando como consecuencia del cambio climático en todo el planeta.

¿Qué es el cambio climático?

Lo que conocemos como cambio climático es la variación global del clima y las temperaturas del planeta, que se producen a largo plazo.

Estos cambios en los patrones climáticos se pueden deber a causas de origen natural, pero durante el último siglo la actividad humana ha propiciado que este cambio climático se incremente y se agudice, lo que tiene consecuencias desastrosas para el planeta. Los cambios son producidos en todas las variables climáticas: temperatura, precipitaciones, nubosidad, etc, a diversas escalas de tiempo.

La causa del actual cambio climático, según los científicos, tiene su origen en las emisiones a la atmósfera de los gases de efecto invernadero, que son resultado de la actividad humana, como por ejemplo la quema de combustibles fósiles (carbón, petróleo, etc). La energía, la industria en general, los medios de transporte, los edificios, la agricultura y el uso del suelo se encuentran entre los principales emisores de gases de efecto invernadero, que son los causantes del cambio climático.

Este tipo de gases denominados de gases de efecto invernadero, envuelven la tierra y atrapan el calor, (de ahí su nombre de efecto invernadero), lo que genera un incremento de las temperaturas, lo que da lugar al fenómeno del calentamiento global causante del cambio climático.

No podemos dudar que el cambio climático es una realidad que podemos apreciar a través de los terribles efectos que provoca a nivel global, como el ascenso de las temperaturas medias, la subida del nivel del mar, el deshielo en el Ártico, el aumento de los sucesos climáticos extremos, sequías intensas, escasez de agua, incendios graves, inundaciones, etc.

Texto extraído de: https://envira.es/es/cambio-climatico/


¿Qué es el Cambio Climático? | Nat Geo


En la Biblioteca del CEFIRE de València hemos elaborado una bibliografía con una selección de materiales sobre el cambio climático que tenemos disponibles en préstamo en las Bibliotecas de los CEFIRE. Además, en nuestras bibliotecas podéis encontrar un montón de recursos sobre educación medio ambiental, educación eco-social, reciclaje, naturaleza, ecología….  

¡Acercaos a vuestra Biblioteca de CEFIRE más cercana!

 



Enlaces institucionales:


Enlaces educativos:

Muestre al mundo cómo es la acción climática | #MiAcciónClimática | Naciones Unidas


Materiales audiovisuales:

jueves, 13 de octubre de 2022

Novetats legislatives. 8 - 14 d'octubre

  https://mestreacasa.gva.es/c/document_library/get_file?folderId=500025575782&name=DLFE-2288653.pdf

En el següent enllaç podeu consultar les novetats legislatives de la setmana relacionades amb educació, publicades en el DOGV y en el BOE.
 

martes, 11 de octubre de 2022

Novetats Hemeroteca. Revista Speak Up. Octubre 2022. Nº 446

 




viernes, 7 de octubre de 2022

Novetats legislatives. 01 - 10 d'octubre

 https://mestreacasa.gva.es/c/document_library/get_file?folderId=500025575782&name=DLFE-2288653.pdf

En el següent enllaç podeu consultar les novetats legislatives de la setmana relacionades amb educació, publicades en el DOGV y en el BOE.
 

martes, 4 de octubre de 2022

Jocs de taula com a recurs educatiu

 


 
Què aprenen els xiquets jugant?
  • Els xiquets aprenen a seguir unes regles bàsiques per les que es regix el joc.
  • Aprenen a esperar i a jugar quan arriba el seu torn, per la qual cosa els ajuda a controlar la seua impulsivitat i ansietat.
  • Aprenen a compartir i a divertir-se en companyia dels seus amics, companys, germans o pares. Passen una bona estona i reforcen els llaços.
  • Aprenen, a dominar les seues emocions, la frustració de perdre o l’eufòria de guanyar.


Quins jocs pots trobar en la Biblioteca del Cefire de València?
 
 
  • Agro-jocs (nutrició) Educació primaria
  • Animal sobre animal (joc coordinació ull-mà, capacitat de imaginació espacial, motricitat)
    Número de jugadors: 2-4.-- Duració: 15 min.-- Edat: a partir de 4 anys
  • Bamboleo (joc cooperatiu)
    Número de jugadors: 2-6.-- Duració: 30 min.-- Edat: a partir de 6 anys
  • Base 10 (operacions matemàtiques visuals)
    Edat: De 7 a 9 años.
     
    Bits del entorno (desenvolupament cognitiu)
  • Camelot Jr. (enginy, reflexió i visió espacial)
    Número de jugadors: 1.-- Edat: a partir de 4 anys
  • Carrera de tortugas (estrategia)
    Número de jugadors: 2-5.-- Duració: 20 min.-- Edat: a partir de 5 anys
  • Catan (estrategia)
    Número de jugadors:3-4.--Duració: 75 minuts.--Edat:a partir de 10 anys

    La ciència en femení plural (ciències i dona)  Baralla en la que pots jugar a qualsevol joc de cartes dels que conèixes
  • Codi secret (llengua)
    Número de jugadors: 2-8 ó +.-- Duració: 15 min.-- Edat: a partir de 14 anys
     
    Colour code (Lògica)
    Número de jugadors: 1.- Edat: 5- 99 anys
     
    La Coneixes?: algunes dones valencianes en la nostra història
     
  • Concept (lectoescritura i visió espacial)
    Número de jugadors: 4-12 ó +.-- Duració: 40 min.-- Edat: a partir de 10 anys 
     
    Cono-fonos (desenvolupament d'activitats orals i escrites)
    Recomanat per infantil y primària
  • Cortex  (memòria, raonament, atenció) 
    Número de jugadors: 2-6.-- Duració: 15 min.-- Edat: a partir de 8 anys
  • Coyote  (processos cognitius bàsics de percepció visual, atenció i memòria. Càlcul)
    Número de jugadors: 3-6.-- Duració: 30 min.-- Edat: a partir de 12 anys
  • Cuenta con tu planeta  (Educació medi)

          Número de jugadors: 3-6.-- Duració: 30 min.-- Edat: de 12 a 14 anys

  • El cuerpo y los sentidos (aprender palabras)
  • Cuida les teues dents (higiene personal)
    Número de jugadors: 4.-- Duració: indeterminada.-- Edat: a partir de 6 anys
  • Descubre los números y su descomposición
          Número de jugadors: .- Duració: .- Edat: a partir de 4 anys
  • Descubrir figuras geométricas en el entorno
Edat:  Primaria
  • Dixit (creativitat i narrativa)
    Número de jugadors: 3-6.-- Duració: 30 min.-- Edat: a partir de 8 anys
  • Dobble (agilitat mental i agudeza visual)
    Número de jugadors: 2-8.-- Duració: 15 min.-- Edat: a partir de 6 anys
  • Emotiblocks (educació emocional en infantil) 
    Número de jugadors: 1-6.-- Edat: de 2 a 6 anys
     
    Escape the room : el secreto del Dr. Gravely (Estrategia)
    Número de jugadors: 3-8.- A partir de 13 anys.-Duració: 90 minuts
     
    Espanta la por (educació secundaria) 
     
    Las expresiones (educció emocional)
     
    La fallera calavera  (Cultura valenciana) 
    Número de jugadors: 2-5.- Duració: 20-40 minuts min.- Edat: a partir de 10 anys
     
    Feminismos reunidos (Mujeres en la historia)
    Número de jugadors: 2-16.- Duració: 90 minuts min.- Edat: a partir de 14 anys
     
    El frutalito  (memòria i la cooperació)
    Número de jugadors: 1-4.- Duració: 10 min.- Edat: entre 3-8 anys
  • Fauna (zoologia, geografia) 
    Número de jugadors: 2-6.-- Duració: 45-60 min.-- Edat: a partir de 10 anys
  • Hanabi (joc cooperatiu)
    De 2 a 5 jugadors.-- Duració: 25-30 min.-- A partir de 8 anys

    Herstóricas pioneras : mujeres que transformaron la historia
  • Hombre lobo (comunicació, deducció, diplomàcia, capacitat de convicció)
    Número de jugadors: 8-18.-- Duració: 30 min.-- Edat: a partir de 10 anys
  • Ikonikus (educació emocional, empatia)
    Número de jugadors: 3-10.-- Duració: 15 min.-- Edat: a partir de 7 anys
  • Imagine (creativitat) 
    Número de jugadors: 3-8.-- Duració: 30 min.-- Edat: a partir de 12 anys
     
    Inventar y resolver problemas matemáticos
    Número de jugadors: .- Duració: .- Edat: a partir de 5 anys 
  • La isla prohibida (joc cooperatiu)
    Número de jugadors: 2-4.-- Duració: 30 min.-- Edat: a partir de 10 anys
     
    Jungle Speed 
    De 2 a 10 jugadors.- A partir de 7 anys.- 15 min. de duració
  • Kit E.CO : juegos de formación visual para escuelas (alfabetització visual)
    Número de jugadors: .-- Duració: .-- Edat: de 4 a 11 anys
     
    Kontour: 1 concepto, 15 trazos, 30 segundos  (Creativitat)
    Número de jugadors: 3-7.- Duració: 20 min.- Edat: a partir de 10 anys
  • Lápiz Cooperativo (joc cooperatiu)
    Número de jugadors: 4-10.-- Duració: indeterminada.-- Edat: a partir de 6 anys
     
    Little cooperation (Joc cooperatiu)
    Número de jugadors: 2-4.- Durada de la partida: 10 minuts.- Edat: a partir de 2-5 anys.
  • Logo-bits de sinfones  
    Número de jugadors: .- Duració: .- Edat: a partir de 5 anys
  • Marionetas de emociones (educació emocional en infantil i primaria)
  • Marionetas La vida del reciclado (sostenibilitat)
  • Murphyx (càlcul) 
    Número de jugadors: 2-6.-- Edat: a partir de 9 anys
  • Olivia (logopedia, foniatria) 
    Número de jugadors: xicotets grups.-- Duració: indeterminada.-- Edat: a partir de 6 anys
  • Pandemic (joc cooperatiu) 
    Número de jugadors: 2-4.-- Duració: 45 min.-- Edat: a partir de 8 anys
  • Picto-dados de cuentos clásicos (desenvolupament del llenguatge)
  • Pictomanía (Creativitat)  
         Número de jugadors: 3-6.- Duració: 30-45 min.- Edat: a partir de 8 anys
  • Polilla tramposa (observació)
    Número de jugadors: 3-5.-- Duració: 15-25 min.-- Edat: a partir de 7 anys
  • Purple stories (comunicació i deducció) 
    Número de jugadors: 2+.-- Duració: 2-20 min.-- Edat: a partir de 8 anys
  • Reconocer y guiar las emociones (educació emocional)
  • El reto de las inteligencias múltiples
          Número de jugadors: .- Duració: .- Edat: a partir de 5-10 anys
  • Rory's story cubes (creativitat, comunicació, empatia)
    Número de jugadors: 1-12.-- Duració: 20 min.-- Edat: a partir de 8 anys
     
    Sapiencia (ciencia)
     
    Serendipia Emotycolor: aprende a buscar tu estrella (educació emocional)
    Número de jugadors: ¿?.- Duració: ¿? min.- Edat: a partir de 3 anys
  • Splittissimo (matemàtiques: fraccions)
    Número de jugadors: 2-5.--Duració: entre 10 i 20 min.--Edat: a partir de 6, a partir de 8 i a partir de 10 (regles adaptades per a diferents edats i nivells de competència matemàtica)
  • Supermatik (càlcul mental)
    Número de jugadors: 1-4.-- Duració: 15 min.-- Edat: a partir de 6 anys
     
    Swish (Raonament lògic)
    Número de jugadors: multijugadors.- Edat: a partir de 8 anys
  • Tangram (agilitat visual, lógica)
    Número de jugadors: 1.-- Duració: indeterminada.-- Edat: a partir de 3 anys
  • Timeline (memòria, raonament, atenció)
    Número de jugadors: 2-8.-- Duració: 15 min.-- Edat: a partir de 8 anys
     
    Los tres cerditos (lectoescrituraconcentració, resolució de problemes, capacitat de anàlisi, enginy i visió espacial)
    Número de jugadors: 1.-- Edat: 3- 6 anys
     
    Tres espacios para un aprendizaje (adquisición de los conceptos básicos espacio-temporales) 
  • Ubongo (agilitat visual, lógica)
    Número de jugadors: 1-4.-- Duració: 30 min.-- Edat: a partir de 8 anys
  • Villa Paletti (joc cooperatiu)
    Número de jugadors: 2-4.-- Duració: 20 min.-- Edat: a partir de 6 anys
  • Virus (enginy)
    Número de jugadors: 2-6.-- Duració: 20 min.-- Edat: a partir de 8 anys
     
    Women in science
     

Els jocs cooperatius  

Els jocs cooperatius són aquells en què la diversió està per damunt del resultat, en els que no sol existir guanyadors ni perdedors, els que no exclouen, sinó que integren, els que fomenten la participació de tots i en els que l'ajuda i la cooperació dels participants són necessàries per a superar un objectiu o repte comú.

  • Van nàixer als EEUU i a Canadà en els anys 60 i psicòlegs alemanys els van portar a Europa. Suposen una perspectiva diferent dels jocs tradicionals i els estudis avalen que poden (estrategia)provocar canvis en el nostre comportament i en la capacitat d'evolucionar d'un grup.
    Entre les seues característiques podem destacar les següents:
  • No hi ha distinció de sexe, edat, origen...
  • Les persones guanyen o perden conjuntament.
  • L'adversari és un element extern que no pertany al grup.
  • Fomenten la inclusió i integració de persones.
  • Augmenten la percepció del bé comú.
  • Potencien l'ajuda mútua i cooperació.
  • Són jocs per a imaginar i crear solucions de cooperació més que per a guanyar de forma individual.
    En la biblioteca del CEFIRE de València tenim en préstec tres jocs cooperatius, que reunixen les característiques, anteriorment descrites. Els jocs són Bamboleig, Llapis cooperatiu i Villa Paletti. Són jocs indicats des dels primers nivells de primària fins a secundària.


    Bamboleo és un joc d'equilibris de Jacques Zeimet. Sobre una plataforma es col·loquen multitud de peces de fusta de distintes formes. Eixa base es col·loca recolzada en un con truncat que acaba en forma esfèrica. En cada torn, has de retirar una peça, sense que tot el muntatge acabe per desmuntar-se.


    El Llapis cooperatiu és un joc al que es pot jugar amb un grup d'entre 4 i 10  participants, que compartixen un llapis i ho sostenen entre tots, per mitjà d'uns cordells tensats pels propis participants. El repte està a fer dibuixos amb el llapis, aprenent a decidir conjuntament i sincronitzar tant les voluntats i les propostes com els moviments; el resultat dependrà de les habilitats, la paciència, la flexibilitat, les aportacions i l'equilibri entre tots els membres del grup.

    Villa Paletti és un emocionant joc d'habilitat, equilibri i precisió. Per a construir la vila del Sr. Paletti, cada jugador es convertix en un prestigiós constructor que ha d'anar col·locant amb astúcia les seues columnes en un pis superior. Agafa alé, domina el teu pols, localitza la columna que utilitzaràs i si és necessari ajuda't del ganxo. Quants més pisos es construïsquen, més inestable serà la vila i més habilitat serà necessària perquè no s'afonament. Estàs preparat per a ser el millor constructor?


    La Isla Prohibida 
    És joc cooperatiu que consistix a descobrir l’Illa Prohibida i aconseguir, en una missió a vida o mort, quatre tresors mítics de les ruïnes d’este perillós i exòtic paradís. Tots els temeraris aventurers hauran de treballar en equip i ràpid, ja que l’illa s’afona un poc a cada pas.

    La Isla Prohibida és l’última creació del mestre dels jocs cooperatius, Matt Leacock (Pandemic) Hi ha moltes coses que destaquen en este joc únic: les precioses il·lustracions, la naturalesa col·laborativa de joc, l’innovador conjunt de normes, les infinites possibilitats generades per les llosetes i les cartes. La Isla Prohibida és un joc que genera instantàniament una electritzen-te atmosfera de tensió i emoció.

    Hanabi 
    Hanabi es un juego cooperativo de cartas colorido con unas reglas muy
    sencillas de explicar al que puede jugar todo el mundo. La premisa más importante de este juego es que nunca debes mirar tus cartas, en torno a esta regla gira todo el juego. Cada jugador dispondra de una mano de la que solo conoce el reverso, y esa es poca información porque todas las cartas tienen el mismo reverso. Durante toda la partida los jugadores dispondrán sus cartas de manera que sean visibles para los demás, porque entre todos deberan ayudarse dandose pequeñas pistas para saber que carta es conveniente jugar o descartar en cada momento.
     
    Little cooperation  
    És un joc cooperatiu per als més xicotets. Està enfosquint, ajudem els xicotets pescadors a tornar a casa. Els animals es col·loquen en el tauler d'inici de la .panna de glaç.. Es tira el dau. Cara del pont: un animal avança des de la panna de glaç cap al pont. Cara d'iglú: un animal avança des del pont cap a l'iglú. Cara de gel: el pont es fon i es retira un dels pilars. Si tots els animals arriben a l'iglú abans que el pont s'esfondre, es guanya la partida!


    Pandemic
    Cuatro enfermedades han brotado en el mundo y depende de un equipo de especialistas en varios campos encontrar la cura antes de que sea demasiado tarde para la humanidad.
    El juego es para entre 2 y 4 jugadores, jugando cada uno de ellos con uno de los cinco posibles roles de especialistas: coordinador de efectivos, médico, científico, investigador o experto en operaciones. El juego se basa, a diferencia de la mayoría de los juegos de mesa, en la cooperación más que en la competitividad. El objetivo es descubrir las curas de las cuatro enfermedades antes de que se desencadene alguna de las condiciones de derrota a través del esfuerzo combinado de todos los jugadores. 

    El frutalito
     
    Joc cooperatiu amb regles senzilles on cal aconseguir recollir totes les cireres
    abans que el corb haja aconseguit l'arbre.


     
     
     
    Jocs de llengua
    Cono-fonos
    Està orientat per a desenvolupar les habilitats orals i escrites més importants. Està recomanat per a educació Infantil i Primària, com a material per a adquirir i generalitzar les destreses bàsiques d'anàlisis del llenguatge. Audició i llenguatge i Pedagogia Terapèutica, per a reeducar i entrenar sistemàticament les seues capacitats d'anàlisis, identificació de fonemes i correspondència gràfica. Casos de trastorns de la parla i del llenguatge. Alumnat immigrant amb desconeixement del castellà que s'està iniciant en el llenguatge. Alumnat resident a l'estranger que desitja aprendre el castellà com a segona llengua, com a mètode d'ensenyament de l'espanyol. Adults que hagen patit algun tipus d'afàsia i altres alteracions del llenguatge.
    El cuerpo y los sentidos
    "El cuerpo y los sentidos" forma part de la col·lecció "Aprendo palabras", un nou material que treballa l'aspecte lèxic-semàntic i morfosintàctic del llenguatge oral, tant a nivell comprensiu com expressiu. És un material fàcil d'usar pels més xicotets, que treballa per unitats didàctiques els centres d'interés més importants (col·legi,cos,animals,casa,estiu, etc.), englobant l'aprenentatge del vocabulari mitjançant activitats de consciència fonològica,definicions,categories,morfosintaxis, etc. Dissenyat per a Mestres d'Educació Infantil, Audició i Llenguatge, Pedagogia Terapèutica, Educació Compensatòria, Logopedes i Pedagogs. En aquest títol es treballen activitats com: Assenyalar de cada fila el que no pertany al cos. Unir els dibuixos amb punts. Acolorir de cada fila el que no pertany al cos. Dibuixar fins a completar la figura. PRINCIPALS OBJECTIUS: Adquirir i comprendre el vocabulari bàsic per a la vida diària (substantius,verbs,adjectius oposats i conceptes bàsics). Aprendre d'una forma divertida mitjançant activitats,fitxes,jocs i làmines d'expressió. Desenvolupar la consciència fonològica,la concordança de gènere-número i la seua funcionalitat. Aprendre a classificar diferents objectes per categories. Iniciar-se en la definició i descripció de persones,animals o objectes. Emprar el lèxic per a formar i completar oracions d'una forma senzilla.
    Logo-bits de sinfones

    Targetes d'entrenament articulatori per a reeducar la correcta pronunciació dels sinfones (bl, cl, fl, gl, pl, . br, cr, dr ,fr, gr ,pr, tr). També inclou targetes amb imatges i paraules que contenen els sinfones treballats per a realitzar més exercicis fonètics.
     
     
    Logo-bits de capacidad articulatoria

    Targetes d'entrenament fono-articulatori, que inclouen tots els grups consonàntics, per a practicar, mitjançant repetició, els diferents fonemes consonàntics segons el seu punt d'articulació, i adquirir la seua correcta pronunciació. Permet detectar defectes de pronunciació de fonemes concrets i treballar la seua correcció sobre la base del punt d'articulació. Millora la discriminació auditiva dels fonemes, l'articulació correcta d'aquests, i afavoreix l'automatització d'aquest procés.

    Olivia: juegos de lengua
    És un material didàctic dissenyat per Dolors Badia i Montserrat Vilà i Santasusana i publicat per l'editorial EDEBÉ. El material està recomanat per a alumnes de primària.

    Este material didàctic està dedicat als jocs de llengua, les seues activitats estan especialment dissenyades per a ajudar l'alumnat a iniciar-se en el coneixement i l'ús de la llengua castellana.
    El joc té dues parts diferenciades:
  • Joc de cartes : exercix activitats d'iniciació per a la descripció de personatges.
  • Jocs de noms i accions: introduïxen la comprensió i l'expressió oral del vocabulari bàsic de noms i verbs.
    En el mateix joc s'inclouen diverses possibilitats didàctiques d'ús del material, amb propostes distintes segons siga el nivell inicial o avançat.

    Hombre lobo (comunicació, deducció, diplomàcia, capacitat de convicció)

    Aquest és un joc de suspens que usa un moderador de joc per a supervisar l'enfrontament entre els famolencs homes llop i els vilatans que volen eliminar-los. Al començament del joc el moderador agafa el nombre apropiat de cartes de personatge, les mescla i li dona una a cada jugador. Una vegada que reps la teua carta, la mires en secret i la col·loques de cap per avall enfront de tu. Home llop o aldeà?
     
    Rory’s story cubes (creativitat, comunicació, empatia)

    Story Cubes és un joc enormement divertit, que aguditza l’enginy i afina la imaginació. Les imatges van ser dissenyades per Rory O'Connor, un irlandés especialitzat a entrenar la creativitat i solucionar problemes creatius. Es poden utilitzar per a arribar a respostes o decisions d’una manera indirecta i enginyosa. Cada dau té 6 imatges o icones, un total de 54 idees que mesclades poden generar més de 10 milions de combinacions.
    Llança els daus i, començant per “Hi havia una vegada…”, inventa’t una història que involucre els 9 resultats dels daus.
    Juga amb Cube Stories com un joc per a un o més jugadors, o com un party game en què cada un ha de continuar la història on l’anterior l’ha deixat. Atorga punts com a premi per la rapidesa d’improvisació, o per la inventiva, o la imaginació…
    A més, les instruccions inclouen diverses maneres diferents d’utilitzar els cubs per a resoldre problemes com trencar el bloqueig de l’escriptor, millorar la seua imaginació i augmentar la seua capacitat de trobar temes unificadors entre diverses imatges…

    Picto-dados de contes clàsics (desenvolupament del llenguatge)


    Els daus de llenguatge són ferramentes indispensables per a desenvolupar el llenguatge. Jugant, enriquim el vocabulari, inventem històries, descobrim el llenguatge escrit i sobretot bromegem gràcies a les històries estrafolàries que podem contar. Els daus són també adaptables en funció de la discapacitat, de l’edat de les persones i són vàlids per a tots.

    Els pictodaus es poden utilitzar per a construir les primeres frases. Per descobrir o redescobrir els contes clàssics (Els 3 porquets, Pulgarcito, El gat amb bótes, etc) Si al xiquet li agrada dibuixar, es pot aprofitar per a proposar-li que dibuixe la història que heu creat. També es pot aprofitar per a treballar la cal·ligrafia i l’expressió escrita proposant escriure la història que acabeu d’imaginar amb els daus.

    Imagine (creativitat, comunicació)


    En aquest joc de taula hauràs d'aconseguir el major nombre de punts resolent els enigmes d'altres jugadors (i fent que resolguen els teus), amb l'ajuda de les 60 cartes transparents amb diferents icones que inclou el joc, i què podràs utilitzar com vulgues!





    Concept (lectoescritura i visió espacial)
     
           En essència, este joc és practicament igual que Imagine. L’objectiu d'aquest joc és endevinar paraules a través de l’associació d’icones, es a dir, aconseguir transmetre conceptes assenyalant símbols perquè els participants deduïsquen la solució. Trenca els patrons del pensament lineal i ens submergix en un fascinant món d’imatges i símbols, obligant els jugadors a tindre una ment oberta para tractar d’endevinar el que volen expressar la resta de participants. Està pensat per a grans grups.

     
     
    Purple Stories (comunicació i deducció) 

    Aquest joc et conduïx al món secret de les ombres, en
    el que criatures fosques cometen els seus excessos...
    Vas a entrar en un món de formes retorçudes i de
    pèrfides bruixes, però també de sers màgics,
    fascinants criatures i seductors vampirs. Es
    comporten de forma misteriosa i molts tenen un
    autèntic problema. Tu pots ajudar-los per mitjà de
    preguntes, consells i pistes, pots fer llum en la 
    foscor i resoldre els misteris. Amb la teua curiositat,
    audàcia i astúcia, pots investigar i consiguir les respostes.

       
    Codi secret (llengua)

            El cap de la xarxa d’espies diu “Febra: 2”.Sabries trobar les dos paraules relacionades amb “febra” que et faran guanyar la partida? 
           Els dos caps d’espies coneixen la identitat secreta de cada agent, però els seus companys d’equip només coneixen els agents pel seu nom en clau. Els equips competiran per a veure qui aconseguix contactar primer amb tots els seus agents. Cada cap d’espies dirà en el seu torn una pista composta per una sola paraula que pot referir-se a diverses de les paraules que hi ha en el tauler. Els seus companys d’equip intentaran endevinar eixes paraules evitant assenyalar les paraules de l’equip rival i topar-se amb l’assassí...


     
    Dixit (creativitat i narrativa)  

          La mecànica del joc consistix en el fet de que el narrador tria una de les seues cartes i, sense que cap dels altres jugadors la veja, diu alguna narració relacionada al dibuix de la carta. Després cada jugador tria una carta de la seua mà que estiga relacionada amb la història del narrador i es remenen totes perquè no se sàpia de qui és cada carta. Per tant, la dificultat del joc radica a donar pistes de dificultat equilibrada, per a evitar que tots o cap l’endevinen. La resta de jugadors obtenen punts si encerten la carta del narrador o si un altre jugador ha votat per la seua carta. Cal dir que les cartes contenen imatges que poden admetre una gran quantitat d’interpretacions.


    Jocs educació emocional
        Espanta la por
          És un joc pensat per a jugar en equip , concretament per a 4 equips de dos o més participants per equip. Es recomana que el màxim de jugadors que poden jugar alhora siga de 16 persones, un màxim
     

    de quatre per grup. És ideal per a jugar a biblioteques, escoles, instituts. en tots aquells espais on es puga gamificar la nostra tradició més terrorífica i gaudir tots d.una. A cada grup se li designa un monstre del nostre imaginari i per a poder véncer-lo haurà de trobar el cau on s.amaga dins el territori valencià. Les pistes per a poder arribar-hi les donarà la rondalla o llegenda que protagonitza cada criatura i només es podran aconseguir superant proves divertidíssimes i molt dinàmiques. L.equip que abans arribe al lloc on s.amaga el monstre serà el guanyador.

     

    Marionetas de emociones

        Set de 6 titelles (4 d’elles reversibles amb dos cares diferents), amb un CD ÀUDIO MP3 que conté la gravació de 2 contes complets amb música i diàle(estrategia)gs. La representació dels contes amb els titelles permet als xiquets descobrir les "emocions" per a facilitar el seu posterior reconeixement. El CD MP3 conté llibret amb els textos dels contes i guia pedagògica amb activitats per a treballar les emocions i làmines per a pintar. La duració aproximada de cada conte és de 10 minuts. El CD inclou diversos idiomes per a facilitar l’aprenentatge d’altres llengües.
       
         Ikonikus (educació emocional, empatia)
    Jugar amb les emocions mai ha sigut tan divertit.

    Ikonikus és un joc en què cada carta representa una
    emoció i l’empatia juga un paper clau ja que els jugadors
    han de tractar d’endevinar el que sentiria la resta en
    diferents situacions.

    Ikonikus descontextualitza icones comuns com els
    referents al tràfic o a la meteorologia i els introduix en un
    context emocional (dins d’un cor), donant peu així a una particular senyalètica emocional.


    Reconocer y guiar las emociones



         Joc per a aprendre a reconéixer, a partir d’expressions i gestos, les 10 emocions bàsiques que guien el nostre comportament. Permet anomenar-les, classificar-les en agradables i desagradables, i ordenar-les segons la seua intensitat.
    Jugar a descobrir les emocions és el pas previ per a començar a desenvolupar la consciència emocional, aconseguir un major autocontrol i una adequada regulació emocional. Servix per a aprendre a identificar les emocions en un mateix, reconéixer-les en els altres, i prendre   decisions sobre el nostre comportament.

     
    Las expresiones
        
           Joc per a aprendre a identificar 10 expresions facials distintes i associar-les amb quatre personatges reals. Compost per 50 fitxes (9 x 9 cm) distribuïdes en: 10 fitxes-mestres amb el dibuix de deu expressions + 40 fitxes amb fotografies de quatre personatges representant eixes deu expressions. Inclou guia pedagògica i envàs contenidor. Dotat de SISTEMA AUTO-CORRECTOR en el revers. Edad: + 3 años.
       

     
    Emotiblocks (educació emocional infantil)

    Emotiblocks és una forma de familiaritzar-se amb les primeres
    emocions a través de divertides activitats d’observació i manipulació.
    Hi ha més de 100 combinacions possibles! 
    Emotiblocks està compost per 6 personatges amb peces de
    caps, que representen diferents emocions, pèls i cossos
    intercanviables, que permeten dotar-los de personalitat.
    El joc s’acompanya de fitxes d’activitats i guia didàctica,
    molt adequats per a(estrategia) compartir hores de joc i
    emocions. 
     
     
     
    Serendipia Emotycolor: aprende a buscar tu estrella
     
    Emotycolor es pot utilitzar com a joc de taula, però també com a "eina" per a dinàmiques emocionals, en diferents escenaris. Amb les emotycolor han creat altres jocs amb els quals treballareu competències emocionals i altres habilitats cognitives per a l'atenció, la memòria, la inhibició de resposta, la tolerància....

     
    Jocs de matemàtiques

    Base 10 (operacions matemàtiques visuals) 

       Indispensable per a treballar el sistema decimal, el sistema mètric decimal, l’àrea i el volum.

        Es tracta d’un recurs didàctic que permet comprendre i visualitzar de forma concreta el sistema de numeració decimal. També servix per a realitzar operacions matemàtiques amb números reals de forma molt visual (suma, resta, multiplicació, divisió i arrels quadrades fins a 999).

        Com podeu veure, és un material que dóna molt joc. Es pot utilitzar durant un gran rang d’edats i permet comprendre de forma visual què estem fent amb les quantitats al resoldre una operació.

         És molt útil tant per a ensenyar a fer les operacions com per a detectar on hi ha un problema d’aprenentatge quan estes operacions no es fan correctament de forma escrita. Veient com una persona fa una operació es percep molt clarament què és el que no s’ha entés encara (que 1 desena són 10 unitats, que al dividir tots els muntons han de ser iguals, que sumar és ajuntar quantitats…)

    Descubre los números y su descomposición
     
    Cartes per a desenvolupar el sentit matemàtic i comprendre els números fins a 10. Per a treballar de manera intuïtiva: composició, descomposició, igualtat, equivalència, addició i sostracció. Estimulen l'emoció, la creativitat, el raonament i el càlcul, bases per al desenvolupament del pensament numèric i matemàtic.



     
    Descubrir figuras geométricas en el entorno
     
     

     
       Joc compost per cossos geomètrics i imatges d'objectes de l'entorn, que representen les figures geomètriques en la vida real. 
     
     
     
     
     
    Inventar y resolver problemas matemáticos
     

    Ajuda a entendre com s'estructuren els problemes i a descobrir com es resolen, segons el nivell de coneixement de cada xiquet. Estimula l'emoció, la creativitat, el raonament i el càlcul, bases per al desenvolupament del pensament lògic i matemàtic.
     
     
     
     
     
    Supermatik (càlcul mental)

        Joc de cartes de tipus didàctic, en el qual s’enfronten entre 2 i 4 jugadors/as, resolent una sèrie d’operacions matemàtiques. Així els jugadors/as han d’anar encertant les operacions per a guanyar cartes i formar la paraula SUPERT, amb la qual guanyen la partida.

     
    Murphyx (càlcul)

         És un divertit joc matemàtic que ens introduïx a la prova de comprovació aritmètica del 9. L’objectiu del joc és ser el primer jugador a aconseguir el número NIX, usant per a això les 8 fitxes que es repartixen en cada jugada. Cada una de les fitxes pintades són reversibles, amb la particularitat que ambdós cares sumen 9. El mètode del 9 es basa a reduir a 0 tots aquells dígits que siguen 9 o sumen 9, amb la qual cosa podem reduir un gran nombre a una sola xifra, i comprovar si les nostres operacions de suma, resta, multiplicació i divisió són correctes.

       
    Camelot Jr. (lógica, enginy, reflexió i visió espacial)


         És un joc de lògica i enginy de fusta per a desenvolupar la lògica i les habilitats espacials dels xiquets entre 4 i 9 anys. Conté 48 reptes per juntar al cavaller i la princesa construint un pont utilitzant les torres i escales.



     
     
    Colour code (lógica) 

       Colour Code proporciona una explosió de diversió amb 100 desafiaments entre els quals triar. Consisteix a treballar en diferents plans per a aconseguir completar el dibuix. Està compost per 18 formes de colors cridaners, cadascuna en una fitxa transparent. Has de triar un desafiament i crear una pila de fitxes que recree exactament la composició que es mostra en el teu desafiament. Has de combinar forma, color, ordre i llavors decidir que orientació ha de tindre cada fitxa per a aconseguir el desafiament que has triat.
     
     
    Los tres cerditos (concentració, paciència, lógica, capacitat d’anàlisi, resolució de problemes, prova-error, visió espacial)


         Un joc ple d’enginy basat en el conte clàssic. Els tres Cerditos és un joc d’enginy perfecte per a xiquets menuts, que consistix en 3 peces grans fàcils de manipular per a fascinar els xiquets. Consiteix en situar els porquets i el llop en el tauler de joc com s’indica en el desafiament seleccionat de entre els 48 existents, i aconseguir que els porquets puguen estar tranquils sense que s’els menge el llop.

       
    Coyote (processos cognitius bàsics de percepció visual, atenció i memòria. Càlcul) EDUCACIÓ SECUNDARIA

        Un joc divertidísimo on les rialles estan assegurades. En este joc els participants es fiquen en el paper d’indis i han de posar-se una cinta en el cap amb una "ploma" numerada. L’objectiu és endevinar la suma dels valors de totes les "plomes", sense conéixer el valor de la teua! Es pot guanyar dient la xifra exacta, però la majoria de vegades amb un farol és prou. En tot cas, qui falle serà tot un coiot.
     


    Splittissimo (matemàtiques: fraccions)
     


        Joc amb dues versions de diferent dificultat. En totes dues modalitats cal aconseguir completar les comandes de pizza tenint en compte les seues porcions i ingredients.
    Aquest joc és ideal per a introduir el concepte de fracció de manera visual i també per a relacionar la fracció amb la seua representació numèrica.



    Swish : ¡Busca, gira y apila!
         Swish és un divertit joc familiar que millora el coeficient intel·lectual espacial. Un
    Swish es crea quan s'apilen dos o més cartes de manera que cada punt encaixa amb un cercle del seu mateix color. Reforça les habilitats visuals i espacials.
     
     
     
     
     Jocs d'agudesa visual
     
    Animal sobre animal (joc coordinació ull-mà, capacitat de imaginació espacial, motricitat)


         Un trontollós i divertidísim joc d’habilitat que inclou variació per a un jugador només.Als animals els encanta executar el seu número més espectacular: la gran piràmide. Però han de ser molt cuidadosos.
         Qui aconseguirà col·locar el pingüí sobre el cocodril, l’ovella sobre el pingüí,
         la serp sobre l’ovella...? A l’ós li agradaria estar en la part alta de la piràmide, però l’altura li mareja...
      
 
         Dobble (agilitat mental i agudesa visual)

Dobble un joc amb més de 50 símbols, 55 cartes, amb u, i només un símbol idèntic entre cada carta. Seràs capaç de descobrir-ho?
Busca el símbol idèntic en dos cartes, digues-ho en veu alta i agafa o deixa una carta, segons les regles del mini-juego a què estigueu jugant.
Velocitat, observació, reflexos... encadena tots els mini-juegos en un ambient delirant!


 

Ubongo (agilitat visual, lògica)

Trepidant! Perquè tots els jugadors intenten encaixar
les peces en la seua plantilla simultàniament.
Addictiu! Perquè quan comences ja no podràs parar
esperaràs impacient cada nova ronda.
Enginyós! Perquè les regles d’Ubongo s’expliquen en
un obrir i tancar d’ulls. 


Tangram (agilitat visual, lógica)

El Tangram és un trencaclosques que reforça els conceptes geomètrics. Aquest joc de la cultura xinesa tradicional consisteix en set formes planes, cridades Tans. Aquestes 7 peces geomètriques inclouen 1 quadrat, 5 triangles i 1 paral·lelogram. Per a jugar les peces es posen juntes aconseguint animals i altres objectes.     



Polilla tramposa (observació)  

 
El joc consistix a quedar-se sense cartes, per a això anirem tirant una carta amb un número immediatament superior o inferior al que hi ha en la taula. En este original joc, les trampes no sols no estan prohibides, sinó que probablement estaràs obligat a fer-les per a guanyar. Cada jugador rep una mà de huit cartes i gana el primer que aconseguix desfer-se d’elles.
 


  • Cortex (memòria, raonament, atenció, agilitat visual)
     
    Cortex posa a joc la teua agilitat visual, la teua coordinació, la teua memòria, capacitat de raonament... inclús la sensibilitat del teu tacte! L’objectiu del joc és guanyar la major quantitat de cartes repte. Per a això, hauràs de ser el primer jugador a tapar la carta en curs amb la mà i donar la resposta correcta. Col·loca la maça de cartes, boca per avall, en el centre de la taula. El dibuix del revers de la primera carta vos indicarà el tipus de prova que es va a jugar: memòria, laberint, color, coordinació, país, bandera, repetició, tots menys u, població o desafiament tácil... Compteu fins a tres i doneu la volta a la carta. Qui serà el primer a resoldre l’endevinalla?
    Quan un jugador aconseguisca tindre dos cartes del mateix tipus de prova,podrà canviar-les per una de les 4 peces del puzle-cervell que ha de completar, si vol ser el guanyador de la partida!  
     
    Bits del entorno
     

    Els bits d.intel·ligència o Targetes d'informació visual són unitats d'informació que són presentades als xiquets d.una forma adequada. Els bits són estímuls. El material gràfic és un estímul visual, però en la pràctica, va sempre acompanyat d'un estímul auditiu, que consistix a enunciar en veu alta el que representa. 

     
     
     
    Tres espacios un aprendizaje
    Tres espais per a un aprenentatge consta de tres espais o àmbits de treball: el frigorífic, la prestatgeria i l'armari; i tres continguts: els aliments, els objectes del saló i la roba. Aquest material no és una prova o escala de valoració, sinó un material de reforç i fiançament per a la nostra aula. És un material interactiu i manipulatiu que serveix al mateix temps com a avaluador dels processos d'aprenentatge. Enfocat en l'Adquisició dels Conceptes Bàsics Espaciotemporals. Material adaptat per a Educació Infantil i alumnat amb Necessitats Educatives Especials (PT i Al)
     
    Jocs que desenvolupen destreses varies

    Timeline (memòria, raonament, atenció)

      Napoleó va ser anomenat Emperador abans o després del descobriment
       del titot? En tot cas, segurament va ser abans del descobriment del riu
       Nilo.
       Encara que... va ser abans del final de la Guerra dels 100 anys? 
       

         Amb Timeline "Eventos", et faràs este tipus de preguntes cada vegada que jugues una de les teues cartes. L’objectiu: ser el primer a col·locar correctament totes les teues cartes. Col·loca les teues cartes en l’espai temporal adequat, i descarta’t de tots els teus esdeveniments!



    Fauna (zoologia, geografia)
          ¿Sabías que la girafa pot arribar a mesurar més de 5 metres d’altura i
    que el yacaré negre pesa uns 60 quilos? I sabries dir quant mesura la cua
    d’un ós polar o on viu el botó d’or?
     

    En FAUNA els jugadors tindran que veurese-les amb estes i moltes més
    preguntes. Encara que, certament, ningú pot saber-ho tot sobre 360
    animals que van per terra, mar o aire. Així que també es concedixen
    punts si les respostes són prou aproximades. Però atenció: si arrisques
    massa, potser al final et quedes sense fitxes! Inclou un llibre de 72
    pàgines amb curiositats dels animals.


    Cuida les teues dents (higiene personal)



        
    Entretingut joc perquè els més menuts aprenguen jugant com portar una correcta higiene bucal.





    Cuenta con tu planeta
    (educació del medi)
     
    Material didàctic elaborat per un equip de professionals d'Animació i Promoció del Mitjà per a aportar al món educatiu la seua experiència en l'àmbit de l'educació ambiental, facilitant al professorat propostes desenvolupades per a treballar a l'aula amb alumnes del primer cicle de l'ESO. Els objectius generals del projecte són: facilitar la incorporació de temes de consum, protecció del medi ambient i salut a les activitats quotidianes a l'escola; identificar aquells aspectes que dins dels processos de producció i utilització de béns i serveis, poden posar en perill la salut integral de les persones; posar de manifest les relacions d'interdependència entre la societat i el medi ambient; establir relacions entre consum i medi ambient; proporcionar informació sobre alternatives actuals als sistemes usuals de producció, consum i tractament de residus i afavorir opcions de consum i de gaudi de béns mitjançant una actitud responsable en relació amb l'entorn, amb els recursos energètics i amb els altres recursos naturals. En el desenvolupament del projecte i després d'una justificació teòrica del tema, es recullen a part dels objectius generals, els objectius per etapes i per àrees.

     
    Escape the room : el secreto del Dr. Gravely

         Es tracta d'un desafiador joc amb format Fuita Room per a jugadors experimentats. És 1913 i eres l'afortunat guanyador d'una estada gratuïta en el Retir Foxcrest, on el canviat de nom Dr. Gravely ofereix l'últim en tractaments de spa i relaxació per a l'alta societat. No obstant això, pot ser que en arribar allí, els altres hostes i tu us adoneu que aqueix «retir de salut» no és el que sembla. L'objectiu és descobrir el fosc secret del Dr. Gravely trobant pistes i resolent trencaclosques. Però cura. en la història, les portes s'han tancat i s'han quedat bloquejades a la vostra esquena. Aconseguireu descobrir el secret i escapar de la sala abans que s'esgote el temps?
     
    Marionetas La vida del reciclado 
     


    Set de 6 marionetas y CD MP3 con 2 cuentos para representar con las marionetas, que enseñan la importancia de reciclar, mostrando algunos de los procesos y en qué se puede transformar lo que reciclamos. A partir de 3 años.





    Carrera de tortugas (estrategia)
     
         A les tortugues els agrada prendre’s les coses amb calma, però de tant en
    tant, si descobrixen un deliciós i fresc cor a l’altre extrem del prat, es
    llancen a la carrera per a aconseguir les millores fulles d’encisam.En
    estos moments pot passar de tot: alguna tortuga tal vegada preferisca
    deixar-se  portar una
    estoneta per a estalviar energies o bé, al mig de l’enrenou, pot
    desorientar-se i començar a córrer en sentit contrari. Els jugadors
    hauran de moure les seues tortugues per mitjà de cartes de colors que
    representen a cada una de les tortugues. Evidentment cada un intentarà
    jugar bé les seues cartes perquè la seua tortuga córrega més que cap i
    arribe primer a la meta. Però com ningú sap quins colors tenen la resta
    de jugadors i no sempre et toquen les cartes que necessites, a vegades
    hauràs de recórrer a alguna xicoteta argúcia si vols ser el primer a
    menjar-te l’encisam.
       Virus (enginy)
  •      Enfrontar la pandèmia i competir per a ser el primer a eradicar el virus per mitjà de l’aïllament d’un cos sa o no. Tots els mitjans al teu abast són permesos per a aconseguir la victòria. Utilitza el teu enginy per a boicotejar els esforços dels teus rivals i guanyar.

         Les normes es van comprenent segons es va jugant i quan es domina el joc es torna més i més divertit. El component d’atzar fa que tots els jugadors tinguen més possibilitats de guanyar.

     
    Catán (estrategia)

    Catán és una illa que produeix abundants matèries primeres (cereals, fusta, minerals, pastures, argila,...) i que ha de ser colonitzada pels jugadors fundant poblats o ciutats i comunicant-les entre si per carreteres. Els diners per a establir aquestes vies de comunicació i aquestes poblacions procedeix de les matèries primeres que s'obtenen, bé dels terrenys propis, bé del comerç interior o marítim. Hi ha també un lladre que va fent de les seues i uns cavallers que tracten de posar-li límit, fent-ho fugir a altres terrenys.
    Es juga per torns en els quals cada jugador durà a terme tres accions. Haurà de tirar daus per a determinar quins terrenys, propis o aliens, generen matèries primeres; en segon lloc, decidirà si negocia o no per a obtindre matèries primeres; i, finalment, veurà si pot construir carreteres o fundar poblacions.
    Al final, gana el que aconsegueix deu punts. Les ciutats valen dues, els poblats un i ser posseïdor del major exèrcit de cavallers o de la carretera més llarga, també atorga dos punts respectivament.
     
     
     
    Kit E.CO : juegos de formación visual para escuelas
           

    Aquest material didàctic es dissenyà a manera de proposta d'alfabetització visual per a xiquets de 4 a 11 anys. La seua finalitat principal és motivar en els xiquets un procés de reflexió, anàlisi i descobriment sobre les imatges treballades a través del joc, la comprensió, valoració i aprehensió de les arts visuals.


     
     
     
     
     
      
     
     
     

    Jungle Speed
     
          Jungle Speed és un joc fàcil d'ensenyar, interactiu, que permet jugar amb un grup gran de persones i les partides són curtes. L'objectiu de Jungle Speed és desfer-se de totes les cartes del teu mall. Cada jugador té una baralla d'igual grandària plena de cartes amb diverses formes. El joc avança quan els jugadors donen la volta a les cartes fins que dues persones mostren cartes iguals, i en aquest cas es produeix una «lluita» per agarrar abans el tòtem del centre de la taula. El guanyador dona les seues cartes boca amunt al perdedor i el joc continua fins que algú es queda sense cartes.
     
        Agro-jocs
     
     

     'Agro-Jocs' es compon de sis jocs. El primer és un 'joc dels sentits' a través d'una bossa de llegums que els xiquets podran tocar per a distingir diferents productes. El segon joc compta amb una baralla de cartes amb productes agrícoles i un tauler en el qual col·locar-los segons la temporada en la qual es cultiven. En el tercer joc, 'Bat', caldrà distingir entre aquells aliments que es poden utilitzar en un batut d'aquells que no. En el quart 'L'encertes' un altre joc de cartes planteja qüestions de vertader o fals sobre agricultura i ramaderia, tant ecològica com tradicional i planteja el per què de cada resposta. Per al cinqué joc hi ha una sèrie de peces amb les quals formar primers plats, segons i postres. A través d'elles es pot aprendre sobre els diferents nutrients.L'últim és un tauler a manera del joc de l'Oca, però en aquest cas es tracta de 'La taronja corredora'. Caldrà tirar els daus i avançar amb les fitxes i fins a sis jugadors poden participar alhora.
      
        El reto de las inteligencias múltiples
         

    Divertits reptes per a desenvolupar diferents tipus d'intel·ligència i conéixer els punts forts de cada persona. El joc està inspirat en la Teoria de les Intel·ligències Múltiples d'Howard Gardner i permet treballar les huit intel·ligències que es proposen en el seu model, així com conéixer les que predominen en cada persona.

     
     
    La Fallera calavera 
      
    Després de morir en una mascletà a causa d'un error de seguretat, una fallera torna a la vida convertida en zombi. Només hi ha una manera de calmar la seua ira apocalíptica: cuinar-li una bona paella. Cartes de la Fallera Calavera. En La Fallera Calavera, els jugadors utilitzen una baralla de 102 cartes amb l'objectiu de reunir 5 ingredients de la paella. El primer jugador que l'aconseguisca, utilitzant tresors, cartes de batalla o cartes especials, guanya la partida! Aquest joc és ràpid, amb molta interacció entre jugadors i situacions múltiples i molt variades.
     
     

     
     
         Un joc on haureu d'intentar que els jugadors endevinen una paraula dibuixant 15 traços com a màxim, en tan sols 30 segons.
     
     
     
     
     
     
     
    Pictomanía
     

     
         Pictomanía és un joc de dibuix en el qual no importa tant com sàpies dibuixar, sinó el ràpid en què ho faces. El temps corre, no et donarà temps a dibuixar una obra mestra, perquè necessitaràs temps per a veure i endevinar el que estan dibuixant els teus companys. Quan cregues que saps el que està dibuixant un altre jugador, fes la teua aposta! 
     
     
     
     
    Sapiencia
     
    Aquest joc busca motivar als xiquets i xiquetes cap a les activitats de Ciència, Tecnologia i Innovació, mitjançant el reconeixement de personatges destacats en el món de la Ciència (32 científics dels quals 16 són dones i 16 homes).
     
     
     
     
    Herstóricas pioneras : mujeres que transformaron la historia
     
     
    Amb aquest joc podrem començar a conéixer des de la infància i de manera lúdica i divertida a algunes de les dones que van anar obrint el camí en molts dels àmbits que fins hui havien sigut vetats per a aquestes pel simple fet de ser dones. El terme Herstóricas és la forma que tenim nosaltres per a nomenar a totes les dones que ens han precedit en la història. Aquesta paraula ve del neologisme anglés Herstory el qual defineix la història escrita des d'una perspectiva feminista, emfatitzant els rols de les dones i els seus punts de vista. La paraula Herstory ens parla de la seua història, la d'ella, i ens converteix a aqueixes dones històriques en dones herstóricas.. 
     
    La ciència en femení plural (ciències i dona) 
     
    Segurament, si pensem o preguntem sobre dones científiques, ens apareixerà una curta enumeració. Tanmateix, la història de la ciència no es podria fer sense el seu treball, tot i que la immensa majoria dels seus noms s’han quedat en l’oblit, s’han silenciat o s’han esborrat conscientment. Amb aquesta baralla de cartes mostrem una relació de dones que destacaren en els diversos camps intel·lectuals de l’àmbit científic. Amb ella pots jugar a qualsevol joc de cartes dels que conèixes al mateix temps que et vas familiaritzant amb els noms de les científiques.
     
     
    La coneixes? : algunes dones valencianes en la nostra història    
     
    Es tracta d'una nova baralla de cartes de dones valencianes que ha eixit per commemorar a totes les dones valencianes de la història de la Comunitat Valenciana.
     
     
     
     
     
     
     
    Feminismos reunidos 
     
     
         Es tracta d'un trivial feminista amb 1.200 preguntes i respostes sobre pensament i pràctica feminista, història de les dones, diversitat sexual, cultura en femení, activisme, etc.
     
         
     
     
    Women in science
     

     
         Women in science és un joc compost per 52 cartes que presenta a 44 científiques de disciplines variades. Jugant amb aquesta singular baralla, es pot aprendre sobre les aportacions d'aquestes dones, algunes d'elles molt poc conegudes.
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    En la biblioteca del CEFIRE de València tenim tots estos jocs per a oferirvos-els en préstec. La majoria d’ells són jocs indicats des dels primers nivells de primària fins a secundària.
    El préstec d'aquest materials és per 15 dies, renovable altres 15 dies més.
    El préstec es fa de manera presencial, sense reserva prèvia.

Tot açò i molt més en la Biblioteca del Cefire de València. Vos esperem!!!!!