jueves, 3 de noviembre de 2022

3 de novembre : Dia Internacional contra la Violència i l'Assetjament a l'Escola

La violència i l'assetjament escolar, inclòs el ciberassetjament, són freqüents i afecten nombrosos xiquets i adolescents.

Els Estats membres de la UNESCO van designar el primer dijous de novembre de cada any com a Dia Internacional contra la Violència i l'Assetjament a l'Escola, inclòs el Ciberassetjament, reconeixent d'aquesta manera que la violència en l'entorn escolar sota totes les seues formes atempta contra els drets dels xiquets i els adolescents, la salut i el benestar. La UNESCO fa una crida als Estats membres, associats de les Nacions Unides, altres organitzacions internacionals i regionals interessades, així com a la societat civil, incloses les organitzacions no governamentals, les persones i altres parts interessades a prestar ajuda en la promoció, organització i celebració d'aquest dia internacional.

Enguany, el Dia Internacional contra la Violència i l'Assetjament a l'Escola, inclòs el Ciberassetjament, se celebrarà el 3 de novembre i tindrà com a tema “No sota la meua vigilància: el paper dels docents en la prevenció i l'abordatge de la violència escolar”.

 
El Dia Internacional contra la Violència i l'Assetjament Escolar de 2022, inclòs el ciberassetjament, destaca l'important paper que exerceixen els docents per a fer de l'escola un espai segur per a tots els alumnes. Els docents estan en el centre de la solució i necessiten sentir-se empoderats, capaces i llestos per a actuar. No obstant això, es necessita urgentment més capacitació i un major suport de l'escola i més enllà.

La violència escolar pot ser devastadora. Els xiquets i joves afectats poden tindre dificultats per a concentrar-se en classe, faltar a classes o abandonar l'escola per complet. Això té un impacte advers en el rendiment acadèmic i les perspectives futures. L'atmosfera d'ansietat, por i inseguretat és incompatible amb l'aprenentatge i soscava la qualitat de l'aprenentatge per a tots.
Font: https://es.unesco.org/commemorations/dayagainstschoolviolenceandbullying

 


La Generalitat Valenciana va publicar la ORDRE3/2017, de 6 de febrer, de la Conselleria de Educació, Investigació,Cultura i Esport, per la qual es constitueixen les unitats d'atenció i intervenció del Pla de prevenció de la violència i promoció de la convivència (PREVI) i se estableix el procediment per al seu funcionament.

En la pàgina web de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport també podeu trobar protocols i orientacions per al tema de l’assetjament escolar

A la Biblioteca del Cefire de Valencia hem preparat una bibliografia relacionada amb el tema, en la que pots trobar enllaços al text complet i referències bibliogràfiques dels llibres que tenim en la biblioteca a la teua disposició. A més, t’invitem a consultar el post que recentment, elaborarem amb motiu del Día Internacional de Internet segura en el que també pots trobar molta informació relacionada amb el tema. També podeu consultar el post dedicat al Dia de la Lluita contra l'Homofòbia



Juntos contra el acoso escolar. UNESCO

 

 

Enllaços d'interés

 

Guies, informes, programes, etc. en pdf



Més Recursos

Mitjans audiovisuals

 

Selecció de curts


Acoso Escolar | Gen Playz


 

No hay comentarios:

Publicar un comentario