martes, 14 de marzo de 2023

La música dels ocells = La música de los pájaros


 Autors: Natalia Miralles Ortega

Títol: La música dels ocells = La música de los pájaros

Editor: CEIP Arbre Blanc : Tardes pedagógicas Alicante

Població: Alicante

Any: 2021

Pàgines: 115


 

 

Tardes pedagógicas Alicante és una associació sense ànim de lucre que representa a una xarxa de docents compromesos amb la renovació pedagògica i que pretén promoure un canvi en el nostre paradigma educatiu actual, cap a un model d'Escola que valora la cultura de la infància i considera als xiquets i xiquetes com a éssers competents i capaços, que construeixen el seu propi aprenentatge a partir de les relacions que estableixen amb el seu entorn en situacions de la vida quotidiana, i en el qual els i la docents juguem un paper fonamental, permetent que el potencial de cada xiquet i xiqueta posseeix, es desenvolupe.

L’inici del projecte, que recull aquest llibre, sorgeix com un intent de llegir la sorpresa als ulls dels xiquets després de mostrar una gran fascinació al contemplar un niu d’ocells que han trobat al pati. En aquest moment l’adult valora el gran potèncial del’interès suscitat per aquest element i decideix aprofitar-lo per tractar de entendre i comrpendre els processos de construcció de l’infant, que es converteix en arquitecte de nius per donar resposta a la seva necessitat d’ivestigar i conèixer el món que l’envolta. D’aquesta manera, el xiquet es converteix en autor i protagonista del seu propi aprenentatge, posant en marxa les seves pròpies estratègies per donar solució als diversos reptes que va trobant.

Aquest llibre i molts més els podeu trobar disponibles en préstec en les Biblioteques del CEFIRE. Consulteu el nostre catàleg.

Un exemple de tot el que podeu trobar és la breu bibliografia que hem preparat en la Biblioteca del CEFIRE de València sobre l’Aprenetatge per projectes en infantil

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario