jueves, 25 de mayo de 2023

3 de juny : Dia Mundial de la Bicicleta

  


El Dia Mundial de la Bicicleta, se celebra el 3 de juny de cada any, gràcies a un decret de l'ONU, proclamat l'any 2018. L'objectiu essencial de commemorar aquesta data és donar-li més protagonisme a un mitjà de transport com és la bicicleta i que el mateix puga servir per a pal·liar una mica la crisi del món actual a causa de la contaminació i al canvi climàtic que està experimentant el planeta. 

Les bicicletes han sigut utilitzades com a mitjà lúdic de transport des de fa més de dos segles. El seu ús s’ha popularitzat enórmement en els últims anys com una proposta racional i ecològica. T’animem a utilitzar la bici per a moure’t per la ciutat. València és una ciutat ideal per a fer-ho i la llibertat, rapidesa i la sensació de benestar que ens proporciona la bicicleta és incomparable a cap altre mitjà de locomoció.

La felicidad es un concepto abstracto, que se convierte en una sensación muy concreta con solo ir en bicicleta camino del mar. Aprender a montar en bicicleta es el primer desafío de cualquier niño, la primera lección que aprende ante la futura adversidad, sino pedaleas, te caes, una enseñanza, que a su vez te concede la primera libertad".

Fragment de l'escriptor i columnista Manuel Vicent, extret del seu llibre Radical Libre (2012)

 

En la Biblioteca del CEFIRE de València hem elaborat una breve bibliografia amb alguns recursos de les biblioteques dels CEFIRE sobre Bicicleta i sostenibilitat. Si t'interessa, punxa en el següent enllaç.

A continuació, vos adjuntem una serie d'enllaços amb informació i recursos que pot ser vos resulten d'interés:


Recursos didáctics:


Pàgines d'interés

No hay comentarios:

Publicar un comentario