miércoles, 31 de mayo de 2023

5 de juny: Dia Mundial del Medi Ambient

Dirigit pel Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA) i celebrat cada 5 de juny des de 1973, el Dia Mundial del Medi Ambient és la plataforma mundial més gran per a la divulgació ambiental i el celebren milions de persones a tot el món. Aquest 2023 l'amfitrió i organitzador és Côte D'Ivoire.

La campanya per al Dia Mundial del Medi Ambient 2023 usarà l'etiqueta (etiqueta) i tema #SinContaminaciónPorPlásticos.

Cada any es produeixen a nivell mundial més de 400 milions de tones de plàstic i es creu que la meitat d'aquest material es concep per a una vida útil d'un sol ús. Menys del 10% es recicla. Així mateix, els microplàstics (partícules plàstiques el diàmetre de les quals és inferior a 5 mm) envaeixen els aliments, l'aigua i fins i tot l'aire.

És possible fer front al problema de la contaminació per plàstics si s'aprofiten els avanços científics i les solucions existents.

Per a resoldre aquesta crisi, és necessari que els governs, el sector privat i altres parts interessades amplifiquen i implementen mesures eficaces dirigides. Per tal motiu, resulta primordial que el Dia Mundial del Medi Ambient mobilitze mesures ambientals transformadores en tots els racons del món.

(Text extret pàgina web: https://www.un.org/es/observances/environment-day)


Día Mundial del Medio Ambiente 2023 por un planeta #SinContaminaciónPorPlásticos

A la Biblioteca del Cefire de València hem preparat una bibliografia amb una selecció materials sobre educació ambiental que tenim disponibles a les Biblioteques de CEFIRE. I si voleu veure més, no dubteu a consultar el catàleg en línia de les Biblioteques de CEFIRE.

 



"La educación medioambiental no es un privilegio, es un deber". C.Cousteau, exploradora

Aprendemos Juntos 2030. BBVA

 

També hem preparat una selecció d'enllaços a recursos educatius perquè pugueu utilitzar-los a l'aula amb els vostres alumnes:

 

Recursos educatius:


Enllaços web d'interés:



#DíaMundialDelMedioAmbiente


No hay comentarios:

Publicar un comentario