Títol: El treball en salut mental en un CEE. Un enfocament terapèutico-educatiu. Cent anys de Vil·la Joana
Ramón Almirall, Josep Amorós i Enric Font (coord.)
Editor: Àmbits de Psicopedagogia i Orientació
Població: Barcelona
Any: 2023
Pàgines: 213
ISBN: 978-84-27292-3-8
La finalitat d’aquest llibre és oferir una visió àmplia del treball
que es desenvolupa a l'escola Vil·la Joana amb infants i adolescents amb
trastorns mentals greus (trastorns de l'espectre autista, psicosi i
patalogies límit).
Vil·la Joana és un centre d'educació especial amb una trajectòria de més de cent anys d'intervenció amb alumnes amb greus dificultats en el seu desenvolupament i en l'aprenentatge, emocionals, conductuals i de vinculació amb els altres.
L'escola i els seus professionals, en ocasió del centenari de la seva creació celebrat el passat 2020, han volgut fer un relat de la seva experència de treball (evolució al llarg del temps, organització del centre, activitats que s'hi desenvolupen) i també una reflexió sobre els principis i criteris amb els quals entomen la seva tasca. Així, en els diversos capítols s'aborden tant qüestions que tenen a veure amb la pràctica diària del treball amb els infants i adolescents com reflexions teòriques relacionades amb aquesta activitat.
Com queda palès en la lectura del llibre aquesta tasca és plena de dificultats, però també es mostra la capacitat de l'escola per implementar pràctiques adequades per ajudar aquest alumnat en les seves dificultats i patiments.
Des d'una perspectiva terapèutico-educativa en l'atenció d'aquests infants i adolescents, aquesta obra va dirigida a totes aquelles persones interessades en el treball en infants i adolescents amb problemes greus de salut mental, i de manera especial als professionals dels àmbits pedagògic i clínic.
Ha està publicat dins de la série: Monografies de Psicopedagogia i Orientació la qual vol contribuir a la reflexió de la pràctica professional, molt especialment dels orientadors i assessors/es psicopedagògics, i de tots aquells professionals vinculats als escenaris de desenvolupament i aprenentatge dels més joves de la població.
Entenem les relacions entre el desenvolupament i l’aprenentatge des d’una perspectiva interaccionista i curricular, i des d’aquest plantejament teòric, tota la col·lecció de monografies pretén contribuir a la creació d’espais d’intercanvi i debat amb la voluntat de que la reflexió convisqui amb la pràctica professional.
Font: https://ambitsaaf.cat/publicacions
A la Biblioteca del CEFIRE de València podeu trobar en préstec aquest llibre i molts més.
No hay comentarios:
Publicar un comentario