martes, 10 de junio de 2014

La falla que no falla

Des de la biblioteca del CEFIRE de València vos volem recomanar una de les novetats que ha arribat en els últims dies a la nostra biblioteca.

La falla que no falla: [experiències didàctiques : projectes de treball]
València : Pasionporloslibros, 2010. 132 p. ; il. col : 22 cm.
978-84-938267-0-3.

Els seus autors són: Enrique Noguera Ibáñez i Jordi García Villar. Ningú millor que ells per a comentar este llibre. Enrique Noguera ens ha enviat una breu ressenya del seu treball.


Este llibre és el fruit d’un procés de diàleg entre dos mestres. Dues persones ben bé molt diferents i en un moment professional molt distint, que varen descobrir per itineraris vitals i professionals diversos, el potencial educatiu de les falles en totes les etapes educatives en les quals han treballat.

Al llarg dels anys, cadascú pel seu costat, han fet falles amb els equips de professorat dels centres on han treballat. Han disenyat projectes educatius al voltant d’elles, experimentant la metodologia de “PROJECTES DE TREBALL”. Metodologia que han aplicat no soles per treballar les falles. Així, el que es relata en este llibre, es convertix en un exemple d’esta metodologia que pot aplicar-se per treballar qualsevol altre tema.

És un exercici de reflexió i diàleg sobre la pròpia pràctica educativa. Fa palés el potencial d’una manera de plantejar-se el treball a l’escola integrant els corrents pedagògics renovadors de l’últim segle. Un discurs optimista sobre allò que es pot fer per tal d’enriquir i millorar la pràctica educativa en qualsevol etapa.”

En este enllaç podeu consultar una breu bibliografia amb altres materials que tenim en la biblioteca del CEFIRE de València sobre el tema del “Treball per projectes”. Es troben disponibles per a la seua consulta i préstec en la nostra biblioteca.


No hay comentarios:

Publicar un comentario