miércoles, 1 de marzo de 2017

La festa de les Falles

 
Comença el mes de març i de nou s’acosta una marea fallera a València. Són moltes les escoles, que amb la proximitat de les festes de Sant Josep, planten una falla feta per l’alumnat i el professorat.
És evident que a més de ser un patrimoni cultural, històric i etnològic, la festa de les falles té un innegable valor pedagògic.

Per este motiu hem volgut dedicar un post a aquesta tradició valenciana.

Un treball molt actual que reflectix el potencial pedagògic de les falles és el llibre “La falla que no falla”. Els autors proposen experimentar amb la metodologia dels projectes de treball per a treballar les falles en l’àmbit educatiu. És un exemple d’esta metodologia, que pot aplicar-se per a treballar qualsevol tema. Si vos interessa, es troba disponible en préstec en la Biblioteca del CEFIRE de València.





També podeu trobar en les biblioteques de CEFIREs materials sobre les falles, art i cultura valenciana. Feu una ullada a este enllaç o acosteu-vos a la Biblioteca del CEFIRE de València i podreu vore la selecció de materials que hem tret per a l'ocasió.

I que podem dir de les falles que no conegueu? Vos deixem algunes breus pinzellades:
 Sàvies que...?

Aquí teniu una selecció de vocabulari faller estructurat al llarg d'un dia típic de les falles valencianes de Sant Josep. Ha estat realitzat per Neus Cerdà Rico.




Per a finalitzar hem inclòs algunes activitats didàctiques, que vos poden ser d’utilitat per a treballar amb els vostres alumnes en l’aula.


Activitats didàctiques:







No hay comentarios:

Publicar un comentario