jueves, 7 de marzo de 2019

La festa de les Falles

Comença el mes de març i de nou s’acosta una marea fallera a València. Són moltes les escoles que, amb la proximitat de les festes de Sant Josep, planten una falla feta per l’alumnat i el professorat.
És evident que a més de ser un patrimoni cultural, històric i etnològic, la festa de les falles té un innegable valor pedagògic.
Per este motiu hem volgut dedicar un post a aquesta tradició valenciana. 




Un treball molt rencomanable que reflectix el potencial pedagògic de les falles és el llibre “La falla que no falla”. Els autors proposen experimentar amb la metodologia dels projectes de treball per a treballar les falles en l’àmbit educatiu. És un exemple d’esta metodologia, que pot aplicar-se per a treballar qualsevol tema. Si vos interessa, es troba disponible en préstec en la Biblioteca del CEFIRE de València.



També podeu trobar en les biblioteques de CEFIREs materials sobre les falles, art i cultura valenciana. Feu una ullada a este enllaç!
Sabies que...?




La Diputació de València, a través de la Unitat de Normalització Lingüística, va llançar en 2017 el vídeo Un passeig per les Falles, un audiovisual de curta durada que repassa els termes i el vocabulari faller més emprat al llarg d'una jornada típica de Falles. Els seus autors són Pepa Pascual i Pablo Asensio




Per a finalitzar hem inclòs alguns enllaços, que us poden ser d'utilitat per a treballar amb els vostres alumnes en l’aula.


Enllaços d’interés:


No hay comentarios:

Publicar un comentario