viernes, 14 de febrero de 2020

35e Aniversari dels CEFIRE


El 14 de febrer no sols se celebra el Dia dels Enamorats. Un 14 de febrer de fa 35 anys es redactava el Decret 12/1985 pel qual es regulava la creació i funcionament dels Centres de Professors de la Comunitat Valenciana (CEP)

HUI ÉS EL 35é ANIVERSARI DELS CEFIRE

Felicitats a totes i tots les/els que heu format i formeu part de la família “cefireña” i al Servei de Formació del Professorat

Posteriorment, en 1997, els CEP es convertirien en CEFIRE (Centre de Formació, Innovació i Recursos Educatius) de la Comunitat Valenciana amb el Decret 231/1997

Hi ha hagut grans canvis en els CEFIRE al llarg d'aquests 35 anys. En 2012, a conseqüència de les retallades pressupostàries, van tancar diversos CEFIRE, i amb ells, les seues respectives biblioteques (RESOLUCIÓ de 27 d’agost de 2012). En 2016 es va tornar a ampliar l'estructura dels CEFIRE (RESOLUCIÓ de 5 d’agost de 2016) i amb ells també es van obrir noves Biblioteques:


http://www.ceice.gva.es/va/web/formacion-profesorado/cefire

Per si encara no coneixeu els CEFIRE us anotem breument quines són les seues funcions i com s'organitzen:
Els CEFIRE tenen com a finalitat afavorir la formació del docent com a professional, exigida per l'actual sistema educatiu, en els seus aspectes fonamentals referents a: la formació personalitzada, la participació i col·laboració dels pares i tutors, l'atenció a la diversitat, el desenvolupament de capacitats, el foment d'hàbits educatius i instructius, l'activitat investigadora, l'orientació educativa, la metodologia activa, l'avaluació dels processos d'ensenyament, la relació amb l'entorn, la formació en el respecte i defensa del medi ambient i l'educació en valors.

Els centres de formació, innovació i recursos educatius depenen de la Conselleria amb competències en Educació. Estan integrats per assessors de formació i funcionaris d'administració i serveis. L'actuació dels Centres de Formació, Innovació i Recursos Educatius es desenvolupa d'acord amb el Pla Anual de Formació establit per la Conselleria. Aquesta actuació es realitza de manera coordinada amb els centres educatius adscrits al Centre de Formació, Innovació i Recursos Educatius i altres serveis de suport del sistema educatiu.

Si voleu saber més, en el següent enllaç hem elaborat una breu bibliografia sobre els CEFIRE.

Com ho podem celebrar?

La millor manera de celebrar aquest aniversari és que continueu aprofitant al màxim la formació i tots els recursos que us ofereixen els CEFIRE. Els CEFIRE són una eina fonamental per al vostre aprenentatge permanent, un lloc de suport per a la vostra labor diaría i una comunitat de companys per a compartir experiències, problemes... i inspirar nous camins.

Les Biblioteques dels CEFIRE volem celebrar-ho amb vosaltres donant a conéixer una vegada més tots els recursos que oferim als docents. Si encara no ens heu visitat, no sabeu el que us esteu perdent:

http://www.ceice.gva.es/va/web/formacion-profesorado/biblioteques

Les Biblioteques dels CEFIRE (Centres de Formació, Innovació i Recursos Educatius) formen part del Sistema Bibliotecari Valencià i pertanyen a la Xarxa de Biblioteques Especialitzades de la Generalitat Valenciana (BEGV). Es tracta de biblioteques especialitzades en educació i didàctica, el principal objectiu de les quals és satisfer les necessitats d'informació i documentació necessàries per a l'activitat docent, així com oferir un sistema de recursos per a l'aprenentatge i la investigació que fomente l'actualització didàctica i metodològica de tot el professorat no universitari de la Comunitat Valenciana. Per a assolir aquest fi, les biblioteques dels CEFIRE treballen en xarxa de manera cooperativa.

En l'actualitat la Xarxa De Biblioteques dels CEFIRE està formada per 9 biblioteques (no hem comptabilitzat la Biblioteca del CEFIRE Específic d'Infantil perquè recentment s'ha quedat sense personal)

Fa poc vam poder actualitzar i modernitzar el Catàleg de les Biblioteques dels CEFIRE. Punxeu en l'enllaç per a consultar el nou catàleg LLUERNA.

http://www.ceice.gva.es/va/web/begv-lluerna

Us podeu portar en préstec llibres, Dvds, jocs de taula, maletes d'animació lectura… Oferim, com a biblioteques especialitzades, servei de cerques bibliogràfiques especialitzades, tenim una llista de distribució per correu electrónic amb notícies d'actualitat ...

Voleu saber que més coses fem?
Doneu una ullada



 


35 anys de CEFIRE i 35 anys de Biblioteques de CEFIRE. Esperem continuar estant al vostre costat 35 anys més, almenys...


No hay comentarios:

Publicar un comentario