viernes, 21 de febrero de 2020

La Nostra Veu, el còmic que avança en la defensa dels drets dels xiquets, xiquetes i adolescents

Autors: Ricardo Vibor, Alberto Sanz

Títol: La nostra veu= Nuestra voz

Editor: Vicepresidencia y Conselleria de Igualdad y Políticas Inclusivas. Direcció General d'Infancia i Adolescència

Població: València

Any: 2019

Pàgines: [44] p. dupl

ISBN: 978-84-482-6422-2



La Nostra Veu és el còmic creat per l'il·lustrador Alberto Sanz i el seu equip i publicat per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives per a explicar la Llei d'Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana.

Els personatges de Clara, Fátima, Josep, Yaiza i Alex protagonitzen una aventura que succeeix en un xicotet poble de 80 habitants, on aquest grup d'amics utilitzaran els seus coneixements sobre la Llei de Drets i Garanties de la Infància i l'Adolescència per a resoldre endevinalles i ajudar a altres xiquets i xiquetes que es troben en problemes.




És molt important que la Llei de Drets i Garanties de la Infància i l'Adolescència compte amb una versió amigable que faça el text accessible als xiquets i xiquetes, ja que els consolida com a subjectes actius de dret i els ajuda a "conéixer-los i defensar-los".

Un dels grans canvis que ha introduït aquesta llei és el dret de les xiquetes i xiquets a ser escoltats. Així, s'elimina el límit d'edat perquè s'escolte la seua opinió abans de donar el consentiment informat en els tractaments mèdics, a més de fixar l'obligació del pare, mare o tutors a escoltar les seues opinions i respectar les seues conviccions en referència a la llibertat d'ideologia, de consciència i religió.

A més, la llei reconeix també per primera vegada el dret a la identitat i l'expressió de gènere dels xiquets, xiquetes i adolescents

Aquesta llei també reconeix el dret dels xiquets, xiquetes i adolescents a participar en l'oci educatiu que es desenvolupen fora de l'ensenyament reglat i de l'àmbit familiar. Per això, la norma estableix que durant l'educació primària es procurarà que les activitats d'aprenentatge programades puguen fer-se dins de la jornada lectiva i que l'excés de deures no signifique una reducció del temps de joc,

Així mateix, la norma fomenta el bon tracte en la família promovent els afectes. Per això proposa mesures transversals com a programes d'orientació familiar per a la corresponsabilitat; coparentalidad positiva; promoció d'horaris i condicions laborals compatibles amb la criança; foment de les competències parentals, o educació emocional, entre altres.





No hay comentarios:

Publicar un comentario