martes, 13 de abril de 2021

19 d'abril : Dia internacional de la bicicleta

 

 

El Dia Internacional de la Bicicleta (Bicycle Day) se celebra el 19 d’abril, tots els anys. És un dia per a promocionar este ecològic mitjà de transport tan respetuós amb el medi, econòmic i beneficiós per a la nostra salut.

El Dia Mundial de la Bicicleta és una data per a recapacitar sobre els beneficis d’este mitjà de transport i cridar l’atenció sobre els drets dels ciclistes. Les bicicletes són les màquines ideals per al transport en xicotetes distàncies i hem de reconéixer els beneficis que aporta el seu ús a la societat. Però este dia va també dirigit a tots els conductors de vehicles de motor, perquè prenguen consciència de la presència dels ciclistes i respecten la distància de seguretat. La bicicleta està ja present en la forma de vida de centenars de milions de persones, però encara queda molt pel que lluitar.

El Dia Mundial de la Bicicleta encara no és una “data oficial”, avalada per l’Organització de les Nacions Unides (ONU), però és mundialment seguida per a defendre els drets dels ciclistes, així com per a instar els governs perquè oferisquen alternatives ecoamigables a la xarxa de transport basada en combustibles fòssils.

Les bicicletes han sigut utilitzades com a mitjà lúdic de transport des de fa més de dos segles. El seu ús s’ha popularitzat enórmement en els últims anys com una proposta racional i ecològica. T’animem a utilitzar la bici per a moure’t per la ciutat. València és una ciutat ideal per a fer-ho i la llibertat, rapidesa i la sensació de benestar que ens proporciona la bicicleta és incomparable a cap altre mitjà de locomoció.

 

La felicidad es un concepto abstracto, que se convierte en una sensación muy concreta con solo ir en bicicleta camino del mar. Aprender a montar en bicicleta es el primer desafío de cualquier niño, la primera lección que aprende ante la futura adversidad, sino pedaleas, te caes, una enseñanza, que a su vez te concede la primera libertad".

Fragmento del escritor y columnista Manuel Vicent, extraído de su libro Radical Libre (2012)

 

En la Biblioteca del CEFIRE de València hem elaborat una breve bibliografia amb alguns recursos de les biblioteques dels CEFIRE sobre Bicicleta i sostenibilitat. Si t'interessa, punxa en el següent enllaç.



Bicicleta y escuela - La aventura del saber TVE2

A continuació, vos adjuntem una serie d'enllaços amb informació i recursos que pot ser vos resulten d'interés:


Recursos didáctics:


Pàgines d'interés


No hay comentarios:

Publicar un comentario