miércoles, 26 de octubre de 2016

La pilota valenciana : pràctica, ciència i codi


Autor: Víctor Agulló Calatayud, Gregorio González Alcaide, Javier Gómez Ferri (eds.)
Títol: La pilota valenciana : pràctica, ciència i codi
Editor: Universitat de València
Població: València
Any: 216
Pàgines: 380
ISBN: 978-84-9133-003-5




La pilota valenciana : pràctica, ciència i codi és una obra col·lectiva que tracta sobre l'esport valencià per excel·lència i que pretén donar una visió integral del joc de pilota. El volum ha estat coordinat pels doctors Víctor Agulló, Gregorio González i Javier Gómez, tots ells docents i investigadors de la Universitat de València.

Les pàgines d'aquest llibre recullen els diversos aspectes d'aquest esport com són les modalitats practicades, la relació entre el lloc y la seua llengua vehicualr, el valencià, aborden una anàlisi des de l'òptica de la didàctica i l'àmbit educatiu, relaten la relació de la pilota amb els mitjans de comunicació, el paper d'actors claus en la promoció i la pervivència d'aquest esport, la Universitat i la seua vinculació amb la pilota, i fins i tot, s'analitza la pilota valenciana des del punt de vista de la integració social, del gènere, el món cultural, la ruralitat, l'associacionisme, o el pagament d'impostos.

És aquesta obra, doncs, un punt de trobada per a diferents veus amb una intenció formativa i divulgativa per tal que els lectors i lectores coneguen millor un esport que és tan nostre però que en ocasions sembla tan desconegut.

En la Biblioteca del Cefire de Valencia podeu emportar-vos en préstec este llibre i molts més relacionats amb la Pilota Valenciana. Ací podeu consultar els nostres fons sobre el tema. Qualsevol material es troba a la vostra disposició per a la seua consulta o el seu préstec.
A més a més, hem elaborat un ampli recull bibliogràfic sobre el nostre esport valència que podeu consultar ací.

L'any 2014 ja dedicarem un post al tema de la pilota valenciana, amb motiu d'una exposició en el Museu Valenciàd'Etnologia


Finalment, us deixem amb l'audiovisual Pilota Valenciana : guia per a despistats, l'autora del qual és Neus Cerdà Rico. Guia animada per a tots aquells que els sona això de la pilota valenciana però no saben ben bé de què va. 



No hay comentarios:

Publicar un comentario