viernes, 6 de mayo de 2022

2022. Any Joan Fuster

 

El 19 de novembre de 2021, el Consell aprovà el Decret pel qual la Generalitat Valenciana declarava l’any 2022 com a Any Joan Fuster, en commemoració del centenari del naixement de l’assagista suecà Joan Fuster i Ortells (1922-1992)

Joan Fuster i Ortells (Sueca, 1922-1992) és una de les persones de la intelectual·litat valenciana més destacades del segle XX. Encara que es va llicenciar en Dret per la Universitat de València i va exercir durant alguns anys com a advocat en la seua ciutat natal, la part més gran de la seua vida va treballar com a escriptor, i, com a escriptor, va dur a terme, durant més de quaranta anys, un gran esforç intel·lectual, literari i civil, en condicions materials precàries i, en la primera part de la seua trajectòria pública, en unes circumstàncies polítiques que li suposaren grans dificultats.

La gran rellevància que la figura de Joan Fuster ha tingut en el context de la cultura valenciana contemporània comporta l’interès de diverses institucions i persones relacionades amb la vida, l’activitat i el llegat de l’escriptor per expressar la seua adhesió a la celebració de l’Any Joan Fuster.

(Text extret: Decret 186/2021, de 19 de novembre, del Consell, de declaració de l’any 2022 com a Any Joan Fuster)


Ser Joan Fuster . Documental Universitat de València


A les Biblioteques dels CEFIRE tenim disponibles en préstec alguns dels llibres escrits per Joan Fuster, llibres que parlen sobre l'autor, i fins i tot alguna proposta didàctica per a treballar amb els vostres alumnes a l'aula. Feu una ullada!!!

 




L'Acadèmia Valenciana de la Llengua i el CEFIRE de Plurilingüisme han organitzat les I Jornades d'Ensenyar Fuster.

 

Se celebraran el 3 i 4 de juny en el Museu Centre del Carme (València). La inscripció contínua oberta fins al 20 de maig. A què esteu esperant?


Enllaços d’interés:


Recursos educatius:



"Joan Fuster" (1980): Vosté pregunta - Arxiu RTVE Catalunya



No hay comentarios:

Publicar un comentario